Jokerit jäi jälleen nollille Moskovassa

KHL / Raportti
Jokerit jäi toistamiseen maaleitta.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit pystyi lauantaina parempaan esitykseen kuin perjantaisessa TsSKA-sarjan avausottelussa. Petraus ei kuitenkaan ollut riittävä, kun työteliäs isäntäjoukkue piti otteen käsissään ja kuittasi toisen voiton lukemin 2-0.

Jokerit pystyi lauantaina ajoittain haastamaan TsSKA:ta, mutta ero oli yhä suuri. Isännät vyöryttivät tuttuun tyyliinsä koko ajan, mutta nyt Jokerit pystyi luomaan jo muutaman maalipaikankin.

Vieraiden paras hetki oli toisen erän alussa, jolloin se pystyi luomaan painetta ja tekopaikkoja TsSKA:n päätyyn. Jokerit ei kuitenkaan pystynyt realisoimaan muutamaa tilaisuuttaan.

Isäntien molemmat osumat tulivat pystyhyökkäyksistä. Avausosuma syntyi toisen erän alussa, kun Aleksander Popov syötti toisessa aallosta takatolpalle rynnistäneelle Mikhail Grikorenkolle, joka napautti varmasti ylänurkkaan. Toisen osumansa TsSKA iski päätöserässä, kun Sergei Andronov pujotteli laidalta maalille ja ujutti kiekon alanurkkaan.

Sorokin huimassa vireessä

Perjantaina Jokerit oli koko ottelun ajan pulassa, mutta lauantaina se oli jo ajoittain haastamassa TsSKA:ta. Isäntäjoukkue oli kuitenkin koko ajan niskan päällä. Jokereiden puolustuspaketti pysyi kohtalaisen hyvin kasassa ja piti TsSKA:n pois ykkössektorilta. Voittaakseen joukkue tarvitsee tehokkaampaa hyökkäämistä.

– Me pelasimme heti keskialueelta alkaen paljon paremmin kuin eilen. olimme paljon paremmin pelissä mukana ja pakotimme heidät tekemään enemmän duunia vetopaikkojen eteen, ja sitä kautta he eivät päässeet siihen keskustaan. Paransimme paljon edellisestä pelistä, mutta emme riittävästi, hyvän ottelun pelannut maalivahti Karri Rämö mietti.

– Nämä pelit ovat nyt jo mennyttä aikaa, pian on taas seuraava peli edessä. Täytyy kaivaa itsestämme vielä enemmän, kun tullaan Helsinkiin. Kotona pitää voittaa ja sitten kaivaa yksi vierasvoitto Moskovasta. Tänään nähtiin, ettei se ole kuin muutaman pompun päässä.

TsSKA:n saldo kevään pudotuspeleistä on huima. Kuudessa ottelussa Ilja Sorokinin selän taakse on mennyt vain yksi kiekko.

– Viisi nollapeliä kuuteen peliin ei tule helposti, kaveri on vetänyt hyvin. Paikkoja meillä on, mutta pitää jotenkin löytää aseet, että tehdään hänen pelaamisensa niissä tilanteissa vaikeammaksi. Ei riitä vielä tällä hetkellä, sen verran hyvin hän on pelannut, Rämö totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle