Jokereille katkera tappio loukkaantumissuman kera

KHL / Raportti
Hellankoukku kuumentui lähes joka pelikatkolla.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokereiden ja Torpedon neljännessä pudotuspelikamppailussa jaettiin yhteensä 142 jäähyminuuttia ja tuomittiin neljä suihkukomennusta. Useamman pelaajan putoaminen kokoonpanosta kesken ottelun koitui lopulta narripaitojen kohtaloksi jatkoerässä.

Jokereiden heikko alku enteili vaikeaa ottelua, mutta Philip Larsenin kaksi maalia toisessa erässä toivat Jokereiden otteisiin eloa. Torpedo ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan onnistui lopulta nousemaan tasoihin kolmannessa erässä ja ratkaisemaan jatkoerän alkuminuuteilla.

Isänniltä peräti kolme pelaajaa sai ottelurangaistuksen, Jokereilta yksi. Helsinkiläisvieraille tuli kuitenkin suuria murheita loppua kohden, kun kolme puolustajaa sekä kapteeni Niko Kapanen loukkaantuivat ottelussa.

Avauserä alkoi Torpedon hallinnassa. Omassa päässä helsinkiläisillä oli vaikeuksia, mutta Ville Lajusen hyvän koordinaatiokyvyn ansiosta lukemat pysyivtä tasoissa. Myös Jokereilla oli tilaisuuksia siirtyä johtoon jo avauserässä, mutta Torpedo-puolustus pelasi, tai Jokerit itse möhli tilanteen pois.

Pelaajia tippui, mutta tilaisuuksia oli

Jokereiden alakerrasta Larsen ja Atte Ohtamaa loukkaantuivat sekä Topi Jaakola passitettiin suihkuun huitomisesta. Jaakolan rangaistuksen aikana Dmitri Sjomin onnistui Jokereiden maalinedustan ruuhkasta survomaan tasoituksen. Vieraiden kovasta protestoinnista ja videotarkistuksesta huolimatta tuomari näytti kädellään keskialuetta.

Torpedo-hyökkääjä oli langeta sankarista konnaksi polvitaklattuaan Larsenia. Jokereille rakentui tukku tilaisuuksia ratkaista ottelu, mutta syötöt eivätkä laukaukset menneet oikeaan osoitteeseen. Myös Torpedo-maalivahti Ilja Proskurjakov otti elintärkeitä torjuntoja joukkueelleen.

Jatkoerän alussa jokeripaitoja oli liikaa kentällä, ja tämän ylivoiman Torpedo käytti hyväkseen. Kaspars Daugavins onnistui vedollaan yllättämään Henrik Karlssonin. Ruotsalaisveskarin ponnisteluista huolimatta videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin, joten Torpedo kiinnitti itselleen kolmannen voiton Jokereista.

Joukkueet kohtaavat viidennessä ottelussa maanantaina Helsingissä. Erkka Westerlundilla on suuria miettimisen aiheita maanantain kokoonpanosta, jos loukkaantumiset jatkuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle