Lepistölle ja Joensuulle kauden avausmaalit, Jokereille arvokas vierasvoitto

KHL / Raportti
Sami Lepistö iski kauden avausmaalinsa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit palasi voittokantaan yhden tappiopelin jälkeen, kun sen tehokas ylivoima takasi sille 4−3-voiton Moskovan Spartakista.

Jokerit palasi tositoimiin KHL:ssä reilun viikon tauon jälkeen, kun se kohtasi Moskovassa Spartakin. Kotijoukkue taisteli ja roikkui pitkään Jokereiden kyydissä, mutta lopulta voitto ja kolme pistettä matkasivat Helsinkiin lukemin 4-3.

Jokereiden ase ottelussa oli sen loistavasti toiminut ylivoima. Aivan sataprosenttiseen tehokkuuteen Jokerit ei ylivoimansa osalta lopulta yltänyt, vaikka joukkue teki peräti kolme neljästä osumastaan ylivoimalla.

Viikon pelaamattomuus ei näkynyt Jokereiden otteissa, vaan joukkue tuli otteluun energisenä heti avauserästä lähtien. Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelattiin lähes täysin yhteen päätyyn jokaisen jokerikentällisen painaessa pelin syvälle Spartak-päätyyn.

Mitä pidemmälle avauserä eteni, pääsi myös kotijoukkue paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta maaleja ei erässä nähty kummaltakaan joukkueelta.

− Viikko huilia alla, niin siinä meni hetki, että pelifiilis löytyi. Ensimmäinen erä (0–0) on ihan hyvä vieraissa ja varsinkin tauon jälkeen. Hallittiin kuitenkin ihan ok ekaakin erää. Vähän oli hurlumhei-kiekkoa välillä. Ei meidän ollut tarkoitus pelata noin avointa peliä, mutta otetaan kolme pinnaa vastaan. Ei sitä kukaan kohta enää muista, mitä siellä tapahtui, Sami Lepistö kertoi vaatimattomana pelin jälkeen.

Maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä maaliverkkoja heiluteltiinkin sitten peräti neljän osuman edestä kummankin joukkueen osuessa kahdesti.

Jesse Joensuu vei Jokerit johtoon ohjattuaan Peter Reginin millintarkan syötön ohi Spartak-vahti Markus Svenssonin maalin edestä. Ykkösketjusta John Normanin johtamaan kolmoskenttään siirretylle Joensuulle osuma oli kauden ensimmäinen.

Myös Jokereiden toinen maali syntyi ylivoimalla, kun Lepistö pääsi iskemään Niklas Jensenin laukauksesta syntyneen paluukiekon voimalla Svenssonin taakse. Joensuun tavoin myös Lepistö pääsi näin maalin makuun ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella.

– Tosi kivalta tuntui tietysti onnistua. Tilanne tuli varkain. Siinä oli [Matt] Gilroyn kanssa vähän erikoinen pakki-pakki-syöttö. Kiekko pomppasi eteeni ja yritin vain saada maalia. Kuulin, että jotain 3800 päivää oli edellisestä jokerimaalistani, mutta en kyllä yhtään muista, milloin sen tein. Hyvä, että sain kuivan kauden poikki, Lepistö hymyili.

Jokerimaalien välissä Spartak ehti kuitenkin tasoittaa ottelun, kun se sai paineen jokeripäätyyn heti Jokereiden avausmaalin jälkeen. Jokereita vielä viime kaudella edustaneen Ville Lajusen laukauksen ohjasi sisään Aleksandr Komaristi.

Sama toistui myös Jokereiden toisen maalin jälkeen, kun Spartak kuittasi pelin tasoihin vain kahdessa minuutissa Jokereiden johto-osumasta. Dmitri Judin laukoi viivasta ja laukaus yllätti Ryan Zapolskin jokerimaalilla.

Kolmas erä oli selkeästi Jokereiden erä joukkueen hallitessa pelin kulkua pitkin hyökkäyksin. Joukkue myös tuntui karkaavan jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon Jensenin ja Marko Anttilan kasvatettua Jokereiden etumatkan jo kahteen maaliin.

Aivan loppuhetkillä Spartak nousi kuitenkin vielä mukaan kamppailuun, kun hyvän pelin pelannut Lajunen onnistui ohittamaan Zapolskin upealla lämärillään.

Maalin jälkeen Spartak painoi hurjasti päälle ja haki tasoitusta, mutta lisäosumia kamppailussa ei enää nähty. Näin pisteet lähtivät Jokereiden matkassa Helsinkiin, johon Jokereiden on matkustettava, vaikka vieraskiertue jatkuukin jo lauantaina Kiinassa Red Star Kunlunin vieraana.

– Täytyy olla tyytyväinen toistaiseksi. Voitto tuli hyvällä pelaamisella. Nyt pari päivää huilia ja sitten Kiinaan pitkälle reissulle. Yritetään sieltäkin kerätä mahdollisimman paljon pisteitä matkaan, Lepistö päätti.