Jokerit jatkaa voittoputkessa

KHL / Raportti
Linus Omark iski Jokereille maalin Ladaa vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Helsingin Jokerit nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti ensimmäisen vieraskiertueensa viimeisessä ottelussa Lada Toljatin 2-1.

KHL:ään vuoden tauon jälkeen palannut Lada Toljatti sai kokea Jokereiden tiiviin viisikkopelaamisen. Kotijoukkue oli vaisu, eikä Jokereilla ollut ottelussa missään vaiheessa vaikeuksia.

Jokerit otti pelin haltuunsa heti ottelun alussa. Lada joutui turvautumaan nopeisiin vastaiskuihin, mutta vierasjoukkueen puolustusvalmius oli ihaltavaa luokkaa. Jokerit ehti nopeasti hyökkäyksistään puolustusasemiin ja miehitti keskialueen. Jokerit saikin useaan otteseen riistettyä kiekon tiiviin keskialueen puolustamisensa ansiosta, minkä jälkeen se iski nopeasti vastaan.

Avausmaali nähtiin avauserän puolessa välissä, kun Steve Moses riisti kiekon hyökkäysalueella, ja Linus Omark laukoi komeasti yläkulmaan.

Jokereiden kakkosketju oli muutenkin ottelussa todella pirteä ja se loi useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Mosesin maali jäi kuitenkin ketjun ainoaksi.

Vierasjoukkueen hallintaa

Kotijoukkue Lada Toljatti ei saanut omaa pelaamistaan missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Toisessa erässä Jokerit lisäsi karvauspelaamistaan, ja Ladalla oli suuria vaikeuksia päästä edes keskialueelle. Lada joutuikin useasti paineen alla lyömään pitkää kiekkoa.

0-2-johtomaalin vierasjoukkue iski, kun ykköskenttä pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Juhamatti Aaltonen syötti takaa nouseelle puolustajalle Oskari Korpikarille, joka viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa.

Tulostaulun 0-2-lukemat eivät kertoneet koko totuutta, sillä Jokerit hallitsi ottelua suvereenisti ja sillä oli useita vaarallisia maalintekopaikkoja. Lada ei useista ylivoimamahdollisuuksistaan huolimatta onnistunut saamaan kunnollista kiriä aikaan. Paljon kritiikkiä alkukaudesta saanut Jokereiden maalivahti Henrik Karlsson pelasi tasapainoisen ottelun.

Kotiyleisö sai kuitenkin hieman lohdutusta, kun Denis Golubev runnoi kiekon Karlssonin taakse vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua, ja näin ollen ruotsalaismaalivahdin kauden ensimmäinen nollapeli jäi haaveeksi.

Jokerit pelasi tasapainoisen ottelun ja oli huomattavasti energisempi kuin Lada, vaikka helsinkiläisjoukkueella oli takana jo pitkä vieraskiertue. Lukemat olisivat voineet olla tylymmätkin kotijoukkueen kannalta.

Jokerit nappasi 11 pistettä neljästä vierasottelusta ja se porskuttaa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkueella on seuraavaksi edessä neljän kotiottelun putki, jonka ensimmäinen ottelu on tiistaina HK Vitjazia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle