Säteri tuhosi Jokereiden huumorin

KHL / Raportti
Säteri oli ottelun hahmo.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Kolme pistettäkin oli lauantain ottelussa Jokereiden ulottuvilla, mutta vierasjoukkue Vitjazin maalivahti Harri Säterin 45 torjuntaa olivat helsinkiläisille liikaa.

Lukemiin 1-2 päättynyt ottelu ratkesi lopulta vasta voittomaalikisassa, jonka ainoa onnistuja oli kliinisen tyylikkäästi ratkaissut Aleksandr Kutsherjavenko

- Aikamoista kilpikonnapuolustusta vedimme, ja Harri Säteri seisoi päällään. Se riitti, tiivisti Vitjazin suomalaishyökkääjä Olli Palola

Varsinaisella peliajalla peräti 45 torjuntaa napannut Säteri joutui torjumaan jo avauserässä 13 kertaa, ja välillä tolpatkin olivat veskarin puolella. Jokereiden peli pyöri näyttävästi erityisesti hyökkäysalueella, ja tulostakin tuli.

Avauserän ainoan osuman teki reilun kuuden minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Pekka Jormakka. Ylivoimamaali syntyi Peter Reginin ja Philip Larsenin syötöistä. Tämänkin jälkeen paikkoja riitti, ja Jokereiden olisi pitänyt pystyä tappamaan peli.

Näin ei kuitenkaan käynyt. Vitjaz joutui rikkomaan vauhdikkaita säännöllisesti jokerihyökkääjiä, mutta helsinkiläisylivoiman viimeistelytehokkuus oli avausmaalin jälkeen kehnoa. Loistavan alkukauden pelannut Säteri veti pidemmän korren kerta toisensa jälkeen, ja Riku Helenius jokerimaalilla joutui huolehtimaan lähinnä Vitjazin vastahyökkäyksistä.

Vieraat tekivät tarvittavan

Toisen puolenvälin jälkeen vieraat saivat kuitenkin paikkansa ja käyttivät sen. Jokerit otti jäähyn väärästä vaihdosta, ja Marion Kempe näytti erikoistilannepelaamisen mallia tuomalla heti ensimmäisellä laukauksella vieraat tasoihin.

Ottelun edetessä Jokereiden hyökkäyksissä alkoi näkyä pelihuumorin väheneminen. Yritykset kilpistyivät yksi toisensa jälkeen Säteriin, ja vieraat puolustivat tasatilannetta onnistuneesti. Joukkueen ainoa tavoite vaikutti olevan voittomaalikisaan selviäminen - eikä ihme, niin timanttisessa kunnossa joukkueen maalivahti oli.

Toijalassa syntynyt Säteri torjui vielä kaikki Jokereiden voittomaaliyritykset, ja vieraat lähtevät jatkamaan Helsingistä mitä niukin voitto mukanaan.

- En lähesty tätä yhtään siltä kannalta, että jotain olisi mennyt vikaan. Päinvastoin: vastustajan maalivahti yhdistettynä hyvään puolustukseen toimi todella hyvin. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja, mutta tänään emme vain saaneet sisään. Tämän pelin ratkaisut tapahtuivat siinä vastustajan maalin edessä, jossa emme olleet tarpeeksi teräviä, sanoi Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund.

Raskaan, mutta menestyksekkään vieraskiertueen selättänyt Jokerit jatkaa otteluita kotonaan keskiviikkona Slovan Bratislavaa vastaan.

- Meidän on löydettävä tie maalille ja ennen kaikkea jatkotilanteisiin, joita ensimmäisen laukauksen jälkeen tulee. Ensilaukauksella harvoin tehdään nykyään maaleja. Sen vuoksi maalin edessä tulisi olla vielä enemmän miehiä, Westerlund luonnehti.

Westerlundin mielestä pelissä oli paljon hyvää.

- Maalinedustapeliin en voi olla tyytyväinen, mutta meillä on takana raskas ohjelma ja pelaajien yritys oli hyvä. Pelimme pysyi tasapainossa: yksi meni alivoimalla, mutta ei muuta, mikä kertoo siitä, että puolustuspelaamisemmekin toimi aika hyvin

» Lähetä palautetta toimitukselle