Jokereiden maalikarkelot päättyivät KHL-historian suurimpaan voittoon – Normanille hattutemppu

KHL / Raportti
John Norman saalisti viisi tehopistettä Jokereiden ja Traktorin kohtaamisessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit otti kauden kuudennen voittonsa maanantaina Helsingissä Traktor Tsheljabinskiä vastaan. Vauhdikas ottelu päättyi isäntien 8-0-murskavoittoon. Suurimmat kiitokset tuloksesta keräsi John Normanin johtama kakkosketju, joka taiteili yhteensä kymmenen tehopistettä. Normanille itselleen kirjattiin kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Ottelun alku oli Jokereilta melko vaisu, vaikka joukkue pääsikin välillä pyörittämään peliä hyökkäyspäässä. Ongelmalliseksi nousi aiempien otteluiden tapaan pelin avaaminen puolustusalueelta. Puolustuksen ongelmista huolimatta ensimmäisen erän alkuminuuteilla tulleen alivoiman Jokerit hoiti varsin mallikkaasti.

Maaleja ei ensimmäisessä erässä vielä nähty. Tasainen erä ei tuonut varsinaisia huippupaikkojakaan kummallekaan joukkueelle.

– Viime viikolla oli kova reissu. Oltiin joka toinen yö neljän aikaan seuraavalla paikkakunnalla tai kotona. Pelaajat sanoivat, että tuntui raskaalta. Ensimmäisessä erässä vastustaja pelasi hyvin, emmekä me saaneet koneita käyntiin, kertoo päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Erätauon jälkeen kotijoukkueen vire kuitenkin parani. Maalitehtailu lähti käyntiin heti toisen erän alussa, kun Brian O'Neill sai ujutettua kiekon maalin perukoille. Myös John Norman avasi maalitilinsä toisen erän alussa. Ruotsalaishyökkääjän lavasta kiekko upposi verkkoon toisamiseen varsin pian. Hattutempun mies varmisti Marko Anttilan maalin jälkeen ajassa 36:57.

Normanille tehopinnat maistuivat. Kolmikolla O'Neill-Norman-Jesse Joensuu on aikaisemmissa otteluissa ollut vaikeuksia saada panostaan näkymään tulostaululla.

– Tuntuu hyvältä pelata O'Neillin ja Joensuun kanssa. Monessa pelissä meillä on ollut mahdollisuus tehdä maali, mutta emme ole onnistuneet tekemään näin paljon maaleja ennen tätä peliä, Norman kommentoi ketjun peliä.

Myös Marjamäki oli samoilla linjoilla.

– Oli hienoja maaleja, ja olen iloinen Normanin puolesta, sillä heidän ketjunsa on luonut eniten maalipaikkoja, mutta ollut vähän tehoton. Tietenkin monet muut ovat olleet tehokkaita, mutta hienoa, että Norman saa onnistumisia. Tämä oli upea esitys Jokereilta.

Viimeisessä erässä Jokerit onnistuivat pitämään pelin hallinnan itsellään. Joukkue sai luotua alivoimalla herkullisia maalipaikkoja, mutta maalilaulu pärähti soimaan vasta Pekka Jormakan iskemän ylivoimamaalin jälkeen. Traktor-vahti Alexander Sudnitsinin selän taakse kiekon toimittivat myös O'Neill sekä alivoimamaalin tehnyt Anttila.

Maalissa Ryan Zapolski pelasi puhtaan pelin 18 torjunnallaan. Nollapeli on Zapolskille ja Jokereille kauden ensimmäinen.

Jokerit pitää tällä hetkellä läntisen konferenssin kärkipaikkaa hallussaan. Seuraavan kerran narrijoukkue pääsee tositoimiin keskiviikkona, kun vastassa on Metallurg Magnitogorsk kotiareenalla.