Jokerit kaatoi hallitsevan mestarin vahvan kolmannen erän myötä

KHL / Raportti
Jesper B. Jensen pääsi tuulettamaan peräti kahdesti tiistaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit nousi voittoon hallitsevasta KHL-mestarista Metallurg Magnitogorskista vahvan kolmannen erän ansiosta. Ratkaisijaksi nousi yllättäen puolustaja Jesper B. Jensen.

Lähtökohta illan otteluun oli Jokereiden kannalta selkeä: joukkueen oli saatava kuriin Metallurg Magnitogorskin ykköstähdet Sergei Mozjakin ja Danis Zaripov.

Ilta lähtikin tässä mielessä Jokereiden kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla käyntiin, kun Mozjakin laukoi vierailijat johtoon vain noin kuuden minuutin pelin jälkeen. KHL:n parhaan ylivoimajoukkueen ensimmäistä ylivoimaa ehti kulua tähän vain 13 sekuntia.

Jokerit näytti kuitenkin luonteensa ottelun päätöserässä, kun joukkue nousi voittoon Jesse Joensuun ja Jesper B. Jensenin osumilla.

Lopputulos kirjattiin näin Jokereille lopulta 3-2, kun jokeriosumien lisäksi Magnitogorskin juniorihyökkääjä Ilja Berestennikov iski päätöserässä maalin heti uransa ensimmäisessä KHL-ottelussa.

Jokereiden nousu sai kiitosta niin pelaajien kuin valmennuksen puolelta:

- Hyvä voitto ja ennen kaikkea se, että onnistuimme nousemaan takaa rinnalle ja ohi. Se on hyvä merkki, iloitsi Jokereiden ykkösketjussa loukkaantuneen Brian O'Neillin paikalla ottelun aloittanut Sakari Salminen.

Nousu ei jäänyt huomioimatta myöskään joukkueen päävalmentaja Jukka Jaloselta, joka kiitteli joukkueen kolmatta erää vuolaasti ottelun päätyttyä:

- Hyvin onnistuimme olemaan siinä suoraviivaisia ja luomaan maalipaikkoja. Suurin viesti ennen päätöserää oli, että meidän täytyy alkaa laukomaan selkeästi enemmän.

Jokereiden sankariksi nousi lopulta tanskalaispuolustaja Jensen, joka osui päätöserässä peräti kahdesti.

Maalit olivat samalla tanskalaisen kauden ensimmäiset, mutta päävalmentajalle onnistumiset eivät tulleet suurena yllätyksenä

- Hänellä on erittäin hyvä laukaus, joka lähtee suoraan ykkösellä ja kovaa. Enemmän on yllättänyt ettei maaleja ole tullut aiemmin, mutta tietenkin täytyy muistaa, ettei hän pelaa ylivoimaa, Jalonen totesi ja jatkoi:

- Viime aikoina, ja tämäkin peli huomioon ottaen, hän (Jensen) on kuitenkin ollut meidän ehkä tasaisin puolustajamme, ja pelannut erittäin hyvin edellisissä peleissä vaikka maaleja ei silloin iskenytkään.

"Pikkuhiljaa ollaan menossa oikeaan suuntaan"

Kolmeen viime otteluun Jokerit on kahdesti kohdannut joukkueen aivan KHL:n huipulta, kun ennen tämäniltaista vastustajaa joukkue otti mittaa Pietarin SKA:sta viime viikolla. Pelaaminen huippujoukkueita vastaan on luonnollisesti näkynyt myös pukukopissa.

- Eihän se tietenkään saisi vaikuttaa, vaan joka peliin pitäisi latautua samalla tavalla. Tuntuu kuitenkin, että se latautuminen on aina helpompaa kun vastassa on tällainen huippujoukkue, tuumasi Salminen.

Mies sai kiekon itsekin maaliin illan ottelussa, mutta tilanne hylättiin pelin ollessa keskeytettynä. Tuomari oli viheltänyt pelin poikki kiekon osuttua Magnitogorsk-vahti Ilja Samsonovin kypärään.

Sääntöjen puolesta tilanne olisi voitu tuomita toisinkin, ja tätä myös Salminen ihmetteli.

- Katsoin itse asiassa vain kiekkoa, niin en osaa yhtään sanoa mitä siinä oikeastaan tapahtui. Mielestäni säännöissä kuitenkin sanotaan, että pelin tulisi jatkua jos kypärä ei päästä irtoa, joten ihan tosissani luulin päässeeni tekemään maalin, mies naurahti.

Voiton myötä Jokerit on kerännyt pisteitä nyt viidessä peräkkäisessä ottelussa, joista se on onnistunut voittamaan kolme. Päävalmentaja Jalonen myöntää, että suunta on oikea, mutta että voittoja voisi olla myös enemmän.

- Pikkuhiljaa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Vaikuttaa siltä, että nyt alkaa joka jätkä tietämään, mitä heiltä tuolla kentällä halutaan, mies totesi

- Muutama peli ollaan tässä kuitenkin nyt sössitty ihan itse. Sellaisia pelejä, mistä olisi voitto pitänyt ottaa, ja sen pitää parantua, hän kuitenkin muistutti.

Otteiden parantumisesta oli samaa mieltä myös Salminen, joka samalla kuitenkin muistutti kauden olevan pitkä

- Hyvään suuntaan olemme menneet nyt viime aikoina. Kausi on kuitenkin pitkä ja matkustamista todella paljon, joten on todella tärkeää pysyä tuoreena loppuun asti, jolloin voi vielä mennä ohi monesta joukkueesta.

Joukkueelle paljon itseluottamusta

Jokereille illan ottelu oli ensimmäinen yhteensä viidestä perättäisestä kotiottelusta. Sekä Salminen että Jalonen olivat yhtä mieltä siitä, että illan voiton jälkeen kotipeleihin ei ole vaikea latautua.

- Meillä on nyt neljä kotipeliä jäljellä ennen pientä taukoa, joten ei todellakaan pitäisi olla ongelmia joka jätkän löytää virtaa näihin peleihin. Siitä lähdetään, että näissä annetaan kaikki mitä löytyy ja otetaan mahdollisimman monta voittoa, Salminen päätti.

Jalonen oli kommenteissaan maltillisempi, mutta myönsi voiton olevan joukkueelle tärkeä.

- Kolme pinnaa ja roppakaupalla itseluottamusta varmasti saatiin tästä. Olen totta kai iloinen joukkueen puolesta voitosta. Torstaihin ei kuitenkaan vielä tänään suunnata energiaa, vaan levätään ensin hyvin, Jalonen tuumi.

Voiton myötä Jokerit nousi Sotshin ohi läntisen konferenssin kuudennelle tilalle. Joukkueen kausi jatkuu jo ylihuomenna torstaina, kun joukkueella on vastassa Traktor Tsheljabinsk.

» Lähetä palautetta toimitukselle