TOR - NYR 1.00
MTL - BUF 1.00
FLA - BOS 1.00
CAR - MIN 1.00
WPG - NSH 1.00
STL - TBL 2.00
DAL - PIT 2.00
VAN - CGY 4.00
VGK - DET 4.00
LAK - ANA 4.30
WSH - PHI 18.30
NYI - ARI 21.00

Jokereiden Jalonen: ”Yksi erä ei riitä”

KHL / Raportti
Peter Regin tasoitti ottelun, kun Jokerit pelasi ilman maalivahtia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit palasi maaottelutauolta hurjalla tahdilla ja dominoi avauserää. Lukuisista paikoistaan huolimatta isännät eivät onnistuneet tekemään kuin kaksi maalia. Vierasjoukkue tuli kuitenkin peliin mukaaan ja rynni päätöserässä ohi. Jokerit nousi vielä lopussa tasoihin ja kuittasi pelin lopulta rangaistuslaukauksilla. Jokerileiristä kantautui myös huonoja uutisia, sillä Antti Pihlströmin vamma vaatii leikkaushoitoa.

Jokereilla oli maanantaina avauserässä kaikki avaimet käsissään. Helsinkiläiset saivat unelma-alun, kun verkko heilui jo 14 sekunnin jälkeen. Vierailija Lada Toljatti ei pässyt keskialueen yli, kun isännät painoivat peliä vieraspäätyyn.

Jokerit sai paljon maalipaikkoja ja olisi voinut ratkaista ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana. Joukkue onnistui kuitenkin tekemään vain kaksi osumaa, vaikka esimerkiksi Jesse Joensuulla ja yhden maalinkin tehneellä Nicklas Jensenillä riitti paikkoja. Osansa Jokereiden tehottomuuteen teki myös ajoittain persoonallisellakin tyylillä kiekkoja pysäyttänyt Lada-vahti Anton Krasotkin.

Lada pääsi toiseen erään paremmalla sykkeellä, kun se sai heti erän alkuun kahden miehen ylivoiman. Tulosta ei vielä tullut, mutta erä oli huomattavasti ensimmäistä tasaisempi ja yksittäisiä maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla.

Vieraiden kohentuneet otteet palkittiin heti kolmannen erän alussa, kun Denis Zernov ohjasi kavennuksen vain 22 sekunnin jälkeen. Venäläisjoukkue ajoi pystyhyökkäyksissään maalia kohti, mikä tuotti lopulta tasoitusosuman. Erän puolivälin jälkeen Zernov ampui illan toisellaan vieraat 2-3-johtoon.

Jokereilla oli päätöserässäkin vieraita enemmän maalipaikkoja, ja lopulta helsinkiläiset väänsivät pelin tasoihin 24 sekuntia ennen loppua Peter Reginin onnistuessa maalin edestä. Jatkoajalla Jokereilla oli oiva tilaisuus ratkaista peli, kun se pääsi ylivoimalle, mutta tulosta ei tullut.

Rangaistuslaukauksilla ratkaisevan osuman teki Olli Palola, joka pisti kiekon alanurkkaan.

- Pari erää oli hyvää meiltä, mutta kolmas oli huono. Maalitkin tulivat jotenkin niin nopeasti, että ei tajunnutkaan. Pari merkkausvirhettä siinä sattui. Olemme hävinneet tässä muutamia tiukkoja otteluita, joten oli tärkeää, että saimme vielä käännettyä, mietti avausosuman syöttänyt Rasmus Rissanen.

Lada ei hyytynyt, Pihlström leikkaukseen

Vieraiden leirissä mieltä lämmitti paluu taistoon takamatkalta, vaikka pelin alussa joukkue ei pysynytkään kyydissä.

- En voi sanoa, että emme olisi olleet valmiita alussa. Ensimmäinen erä ja varsinkin ensimmäiset 10 minuuttia olivat vain liian nopeaa peliä meille. Täytyy silti antaa tunnustusta siitä, miten palasimme takasin raiteille päätöserässä. Saimme pisteen, ja lopun tapahtumia en halua edes kommentoida, vieraiden päävalmentaja Artis Abols viittasi Jokereiden tasoitusmaaliin.

Jokereiden valmennuksessa ottelun lipsahtaminen käsistä harmitti.

- Erittäin hyvä alku. Olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Sen jälkeen Lada kyllä osoitti olevansa hyvä, nälkäinen ja taisteleva joukkue. Se, että he tekivät kolme maalia päätöserässä ei ollut vain meidän huonoutta, vaan myös heidän hyvyyttään. Toki me passivoiduimme ja heillä oli liikaa tilaa, mutta välillä se menee niin. Vastustaja oli sitkeä, ja ei antanut periksi, vaikka näytti jo meidän peliltämme, Jukka Jalonen mietti.

- Vähän olimme onnekkaita, kun saimme tasoitettua. Harvoin kuudella viittä vastaan onnistuu, ja nolla pistettä oli tosi lähellä. Erittäin tyytyväinen kahteen pisteeseen. Yksi erä ei riitä.

Maajoukkuetehtävissä rannettaan satuttaneen Antti Pihströmin kohtalosta Jalonen antoi lisätietoa.

- Hänen tilanteensa näyttää huonolta. Antti menee tiistaina ranneleikkaukseen, ja jos hyvin käy, niin voi ehkä kolmen kuukauden päästä pelata, jokeriluotsi huokaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle