Jokereilta käsittämätön sulaminen − viiden maalin johto kääntyi tappioksi voittomaalikilpailussa

KHL / Raportti
Jokereiden unelmailta päättyikin vieraiden juhliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit johti kahden erän jälkeen Riian Dinamoa vastaan 5-0 ja näytti ottavan murskavoiton. Vierasjoukkue kuitenkin teki huikean nousun kolmannessa erässä ja voitti lopulta voittomaalikilpailun jälkeen.

Jokerit pelasi murhaavan toisen erän iskien viisi maalia, joista neljä maalin edestä. Muutos tasaiseen ensimmäiseen erään oli huomattava, ja Jokerit näytti liukuvan suurinumeroiseen voittoon Riian Dinamosta.

Kolmanteen erään luisteli kuitenkin taisteleva vierasjoukkue.

− Emme voittaneet kaksinkamppailuita, ja maalin eteen jäivät miehet vapaiksi. Takana oli kolme hyvää peliä, mutta tämä ottelu ei meiltä onnistunut. Kolmanteen erään tulemme kuitenkin täysillä, Dinamon suomalaishyökkääjä Ville Leino analysoi toisen erän jälkeen Viasatin haastattelussa.

Jokerit oli toisessa erässä vahva erityisesti ylivoimalla ja maalinedustalla. Jesse Joensuu iski kaksi maalia ja Niklas Hagman sekä Niko Kapanen maalin mieheen.

Kolmanteen erään täyskäännös

Heti kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa Dinamo iski kavennuksen. Pikku hiljaa ote siirtyi täysin vierasjoukkueelle, ja ajassa 54.07 Krisjanis Redlihs tasoitti ottelun ylivoimalla. Topi Jaakola otti 5+20 minuutin jäähyn polvitaklauksesta, mutta johtomaalia Dinamo ei onnistunut enää ylivoimallaan tekemään.

Dinamo hallitsi kolmatta erää lähes täysin. Muutaman maalipaikan Jokerit sai aikaiseksi, mutta suurimman osan erästä peli pyöri kotijoukkueen päädyssä. Maaleja syntyi ylivoimalla ja suorista hyökkäyksistä. Jokerit puolusti koko erän lepsusti ja tarjosi vierasjoukkueelle maalipaikkoja.

Jatkoaika oli molemmilta joukkueilta aktiivista hyökkäämistä, mutta osumia ei syntynyt. Voittomaalikilpailussa Dinamolta onnistuivat Mikelis Redlihs ja Lauris Darzins. Jokereista ainoana onnistui Brandon Kozun.

− Erätauolla puhuimme, ettemme anna periksi. Raimo Helminenkin vähän korotti ääntään. Jätkät innostuivat, kun saimme maaleja. Sitten Jokerit alkoi hermoilla ja ottaa jäähyjä. 5-3-maalin jälkeen tuli se tunne, että tulemme rinnalle, Leino kommentoi pelin jälkeen Viasatin haastattelussa.

Jokerit-valmentaja Erkka Westerlund suhtautui tappioon rauhallisen analyyttisesti.

− Tasainen ensimmäinen erä, toinen erä selvästi meille. Mutta näin voi käydä. Me teimme toisessa erässä viisi maalia, vastustaja saman kolmannessa, Westerlund kommentoi Viasatin haastattelussa.

− Tämä oli meille hyvä opetus. Kolmannessa erässä emme pystyneet yhtään pelaamaan omaa peliämme ja annoimme avaimet vastustajalle.