Jokerit palasi voitokkaasti kotiin

KHL / Raportti
Jokerikapteeni Niko Kapanen palasi kaukaloon, kun Jokerit pelasi pitkästä aikaa kotona. Tuloksena oli maukas voitto Moskovan Dinamosta.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Loistavan tuloksen pitkältä vieraskiertueelta saavuttanut Helsingin Jokerit pelasi pitkästä aikaa kotiareenallaan, kun Moskovan Dinamo saapui Pasilaan. Kotijoukkueen voittoputki sai jatkoa, kun se kampesi tiukan taiston päätteeksi 2-1-voiton.

Jokereiden voitokas paluu kotiareenalle noudatti kaikissa erissä samaa kaavaa. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa, ja Dinamo luotti enemmän teräviin vastahyökkäykseen. Kamppailussa ei menty päästä päähän, vaan molemmat joukkueet pitivät omat pakettinsa hyvin kasassa täydet 60 minuuttia.

Jokereille lähtötilanne ei ollut helppo, kun takana oli pitkä ja menestyksekäs reissu. Joukkueen valmennus antoi pelaajistolle täyden tunnustuksen kärsivällisestä pelaamisesta.

- Dinamoa vastaan on oltava koko ajan erittäin tarkana ja jaksettava olla kärsivällinen, vaikka peli pysyisi pitkään 0-0-tilanteessa, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund mietti.

- Todella iso voitto. Dinamo on äärimmäisen kova joukkue, joka jyrää kaikilla neljällä kentällään. Saattoi olla kauden tähän asti kovin pelimme. Energiatasomme ei ollut aivan huipussaan, mutta loistava tulos.

Pelaajiston puolella energiavajetta ei myönnetty.

- Meillä oli tiistai vapaata ja keskiviikkona pidimme palaverin otteluun valmistautumisesta. Kaikki meni aivan kuten suunnittelimmekin. Kova paluu, mutta hyvä ja energinen esitys meiltä. Dinamo on huippujoukkue, joten senkään puolesta ei ollut vaikea saada kasaan riittävää energiatasoa. Kroppakin tuntui ihan hyvältä, jokerihyökkääjä Mathis Olimb totesi.

Jokerit herrana maalinedustoilla

Ottelun ratkaisuna voidaan pitää Jokereiden parempaa maalineduspelaamista, sillä helsinkiläiset hallitsivat veräjien läheisyyttä molemmissa päissä. Etenkin Jokerit-vahti Henrik Karlssonin pudottamia paluukiekkoja olisi ollut tarjolla paljon, mutta kotijoukkueen puolustus pystyi siivoamaan ne tehokkaasti ja pitämään vieraat loitolla.

- Olemme yrittäneet koko kauden ajan puolustaa nimenomaan keskustaa tarkasti, mihin liittyy toki tärkeimpänä maalin edusta. Nyt onnistuimme hyvin, ja puolustajathan siinä suurimman työn tekivät, Westerlund suitsutti.

- Tiukka ottelu. Hävisimme maalin edessä varsinkin toisessa erässä, kun emme puristaneet tarpeeksi, huokasi Dinamon pääkäskijä Harijs Vitolins.

Ratkaisuosumat nähtiin toisessa erässä, jossa Jokerit iski kahdesti. Avausmaali oli yksi kauden komeimmista, kun hurjassa vireessä olevat Peter Regin ja Brandon Kozun syöttelivät ylivoimalla tutkaparin tavoin, ja tanskalainen sai rauhassa laukoa tilanteeksi 1-0.

Helsinkiläisten toinenkin osuma syntyi lähietäisyydeltä. Topi Jaakolan veto otti kimmokkeen, ja paluukiekko pomppi suoraan maalilla päivystäneen Olimbin lapaan. Norjalaisella oli reilusti aikaa veivata kiekko rystyltä sisään. Olimb on saanut alkukaudesta hieman kritiikkiä, kun tehoja ei ole tullut. Kauden kolmannen maalinsa tehnyt hyökkääjä ei kuitenkaan itse ota turhia paineita pisteistä.

- Tämä oli kolmas maalini, joten ei se nyt niin huonosti ole yhdeksään peliin. Ihan hyvin on mennyt, ja olen mielestäni tehnyt koko ajan hyvin töitä joukkueen eteen, Olimb pohti.

- Olemme puhuneet yhdessä ja olen itsekin käynyt läpi maalille menemistä. Nyt se onnistui ja tulosta tuli.

Päätöerässä vieraat virittelivät vielä kiriä, ja Jokerit sai muutaman jäähyn. Dinamo kipusi maalin päähän, kun Maksim Pestuško tälläsi kiekon poikittaissyötöstä maalin kattoon. Tasoihin asti moskovalaiset eivät kuitenkaan päässeet ja täten pisteet jäivät Helsinkiin lukemilla 2-1.

» Lähetä palautetta toimitukselle