Jokereille niukka tappio: "Tiesimme, että tulee yhden maalin peli"

KHL / Raportti
Mihail Varnakov teki ottelun voittomaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torstai-iltana Jokerit sai vieraakseen Dinamo Moskovan. Ottelusta muodostui tasainen vääntö, jossa laadukkaat maalipaikat olivat tiukassa. Lopulta vierasjoukkue otti voiton lukemin 1-0.

Ensimmäinen erä oli tasainen ja rikkonainen. Molemmat pääsivät yrittämään johtomaalin tekemistä ylivoimilla, mutta nämä erikoistilanteet olivat molemmilta varsin vaisuja.

Muutenkin läpi erän laadukkaat maalipaikat olivat kortilla. Sekä Jokerit että Dinamo puolustivat keskialuetta tiiviisti, eikä kumpikaan joukkueista meinannut päästä hyökkäysalueelle kiekollisena.

Viimeistään puolustusalueella molempien joukkueiden puolustuspelaaminen tyrehdytti vastustajan hyökkäyksen. Jokerien ongelmana oli ajoittain viisikon liika valuminen oman maalivahdin syliin, jonka ansiosta Dinamo pääsi erän alussa muutaman maalipaikan luomaan. Ensimmäinen erä oli kuitenkin maaliton.

Toinen erä oli varsin samantapainen kuin ensimmäinenkin, vaikka ihan erän alussa Eeli Tolvanen pääsi laukomaan maalirautoihin. Molemmilla joukkueilla oli jälleen omat ylivoimansa, mutta edelleen maalipaikat loistivat poissaoloillaan.

Jokerit ei päässyt erän ensimmäisellä kymmenminuuttisella kovinkaan montaa kertaa kiekollisena hyökkäysalueelle, vaan oli pakotettu heittämään paljon päätykiekkoja. Näihin ensimmäisenä ehti melkein järjestäen Dinamon pelaaja, joten Jokerit joutui myös ottamaan varsin paljon hyökkäyksiä vastaan.

Erän vanhetessa kotijoukkue kuitenkin pääsi paremmin ja paremmin hyökkäysalueelle kiekollisena. Näin se pystyi myös pidentämään hyökkäyksiään ja pysymään kiekossa paremmin kiinni. Tällä tavoin helsinkiläisjoukkueen puolustuspelaaminenkin sai happea. Maaleja ei kuitenkaan nähty tässäkään erässä.

Kolmannessa erässä voittomaali

Ottelu jatkui tasaisena kolmannessa erässä. Vierailijat pääsivät ylivoimalle erän alussa, mutta hyvistä maalipaikoistaan huolimatta avausmaalia ei vieläkään nähty.

Alivoimansa jälkeen Jokerit sai otteen pelistä. Kotijoukkue pääsi ajoittain helpohkosti kiekollisena hyökkäysalueelle ja sai luotua muutamia maalipaikkoja. Myös hyökkäysalueella kiekossa pysyminen onnistui Jokereilta paremmin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Vaikka Jokerit hallitsi hienokseltaan ottelun kolmatta erää, avaus- ja voittomaalin teki silti vierasjoukkue. Tomi Mäki antoi siniviivalle heikon syötön, johon Dinamon pelaaja pääsi väliin ja läpiajoon joukkuekaverinsa kanssa. Lopulta Mihail Varnakov pääsi laittamaan kiekon helposti Jokerien maalilla torjuneen Karri Rämön ohi.

− Tietysti uskoimme siihen, että kolmannessa erässä voimme tehdä maalin, Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen mietti.

Maalin jälkeen kotijoukkue yritti laittaa painetta Dinamon päätyyn, mutta puristus ei silti riittänyt. Näin ollen Dinamo Moskova otti voiton lukemin 1—0.

− Tasainen ottelu. Tiesimme, että tulee olemaan yhden maalin peli, niin kuin oli viimeksikin, Jalonen päätti.