Westerlund: "Harjun ketju ollut paras"

KHL / Raportti
Jere Sallinen ja Eetu Pöysti olivat liekeissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit katkaisi kolmen kotiottelun tappioputkensa voittamalla valkovenäläisen Dinamo Minskin maalein 3−1. Tasaisen ottelun ratkaisijat löytyivät yllättävistä nimistä.

Viikon tauon jälkeen KHL-kaukaloon palannut Jokerit katkaisi kotiotteluiden tappiokierteensä ottamalla tyylipuhtaan 3−1-voiton Dinamo Minskistä. Kotijoukkue käänsi ottelun edukseen vahvalla toisella erällä ja paremmalla maalivahtipelillä. Vain yhden maalin päästänyt ja 21 kertaa torjunut Henrik Karlsson oli jälleen vakuuttava.

− Minsk on vaarallinen joukkue. Heilläkin oli omat maalipaikkansa ottelun ensimmäisessä ja toisessa erässä, päävalmentaja Erkka Westerlund arvioi.

Ottelussa nähtiin vain kolme jäähyä. Jokerit onnistui tekemään kaikki maalinsa tasakentällisin. Vaikka vieraiden ykköspyssy Jonathan Cheechoo olikin sivussa, Minsk osoitti vaarallisuutensa iskemällä ottelun loppulukemat 3-1 jo toisesta ylivoimamahdollisuudestaan.

− Kyllä me haluamme pelata tasaista neljän ketjun peliä. Jäähyttömyys on meille varmasti positiivinen asia, Westerlund pohdiskeli ottelun jälkeen.

Enteitä tulevasta jo avauserässä

Ensimmäisesä erässä pelissä haettiin selvästi tuntumaa. Esitykset olivat varovaisia molemmin puolin.

− Pitkän tauon jälkeen on vaikea päästä takaisin rytmiin. Se vaikutti ensimmäisen erän peliimme. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin pääsimme otteluun sisään, Westerlund kertoi.

Avauserään ei saatu tilastomerkintöjä. Erän paras maalipaikka siunaantui kakkosketjussa yhdessä Johan Harjun ja Jere Sallisen kanssa pirteästi esiintyneelle Eetu Pöystille, jolle avopaikan tarjoili kokoonpanoon nostettu Harju.

− Harjun johtama ketju on ollut tämän viikon harjoituksissamme paras. Se näkyi kyllä tänään, Westerlund kiitteli.

Taylorin nurkissa vetoa

Toinen erä meni täysin Jokereiden nimiin. Kotijoukkueen vahva liike tuotti kaksi tasakentällisin tehtyä maalia Minsk-maalivahti Danny Taylorin avustuksella.

11 kertaa ensimmäisessä erässä torjunut Minsk-vahti Taylor antautui ensimmäisen kerran heti toisen erän alussa. Avauserässä avopaikan möhlineen Pöystin suorasta hyökkäyksestä ampuma kiekko livahti Taylorin kilpikäden puolelta sisään.

− Kyllä siinä taisi olla vähän maskiakin, Pöysti arvioi erätauolla.

Liekö edellisenä yönä syntynyt lapsi vaikuttanut Taylorin latautumiseen, sillä illan toinen maali oli kuin ensimmäisen kopio. Kakkosketjun sentterinä kauden parhaan pelinsä pelannut Harju toi kiekon siniviivan yli ja antoi sen laidalle Salliselle. Sallinen laukoi Jokerit kahden maalin karkumatkalle samasta paikasta kuin Pöysti, tällä kertaa hanskakäden puolelta.

− Tauko teki hyvää, mutta siinä piilee myös riski, että seuraavaan peliin ei löydy rytmiä. Mielestäni onnistuimme tänään hyvin koko joukkueena, pohti 2-0-maalin iskenyt Sallinen.

Tasaisesti vyöryttäen

Kolmas erä toi mukanaan samoja elementtejä kuin toinenkin. Jokerit iski kolmannen maalinsa, kun Topi Jaakolan siniviivan tuntumasta ampuma ohitti hieman huonosti sijoittuneen Taylorin. Tämä masensi vierailijat ja maalipaikkoja aukesi kaikille Jokereiden hyökkäysketjuille.

Illan aktiivisin pelaaja Pöysti sai kokeilla maalintekoa myös rangaistuslaukauksesta, mutta harhautusyritykset jäivät hieman puolittaiseksi. Jokerit saa hieroa pelikuvioitaan taas muutaman päivän. Seuraava ottelu on vasta sunnuntaina, kun Petri Matikaisen Slovan Bratislava saapuu helsinkiläisten vieraaksi.