Moses, onnekas maali ja tuomarivirhe

KHL / Raportti
Avausvoitto maistui.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit sai kipeästi kaipaamansa tasoituksen puolivälieräsarjaansa. Dinamo Minsk antoi kelpo vastuksen, mutta ei kyennyt pysäyttämään Jokereiden hyökkäysarsenaalia, vaan helsinkiläiset nappasivat voiton lukemin 4-1.

Dinamo Minsk pelasi lauantaina vahvemman ottelun kuin perjantaina, ja tällä kertaa Jokerit onnistui kääntämään taistelun voitokseen. Maaleissa oli mukana hieman onneakin, mutta kaikki lasketaan.

Perjantaina katkeran jatkoerätappion kärsinyt Jokerit ei oikein saanut konettaan käyntiin ottelun avauserässä. Erän huippuhetki osui alkuun, kun niin Petteri Wirtanen kuin Ryan Gunderson osuivat tolppaan samassa vaihdossa.

Muutoin Dinamo puolusti avauserässä järkevästi, ja myös ottelun tunnelma pysyi perjantaista maltillisempana.

Tyhjään maaliin tehtyjä loppulukemia lukuun ottamatta kaikki ottelun osumat tehtiin toisessa erässä. Jokereiden vapauttavan avausosuman junaili vähemmän yllättäen KHL-runkosarjan maalikuningas Steve Moses, joka laukoi osumansa Petr Koukalin poikittaissyötöstä erän alussa.

- Emme aloittaneet kovinkaan hyvin, mutta onneksi nelosketjumme näytti muille mallia toisessa erässä. Aloimme pelata kunnolla vasta silloin, kertoi Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund.

Dinamo Minsk ei ensimmäisestä jokeriosumasta vielä masentunut, sillä hurjia peliminuutteja vieraiden alakerrassa kellottava Nick Bailen tasoitti ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Kotijoukkue sai onnekseen tämän jälkeen melkoisen tuuriosuman: Oskari Korpikari laukoi kaukaa, ja kiekko kimposi Riku Hahlin kanssa maalinedustalla painineen minskiläispelaajan kautta ohi Dmitri Miltšakovin.

- Se oli Oskarilta todella hyvä maali, Hahl naurahti ottelun jälkeen.

- Olimme epäonnekkaita, kun Jokerit sai toisessa erässä niin paljon maaleja, kommentoi puolestaan Dinamon päävalmentaja Lubomir Pokovic.

Fiksumpaa jokeripelaamista

Erä oli vasta juuri ohittanut puolivälin, kun yli 12000-päinen yleisö pääsi todistamaan jo illan neljättä osumaa. Tommi Huhtala riisti kiekon vastustajalta - tosin riisto tapahtui sääntöjen vastaisesti kamppaamalla, kun Niklas Hagmanin maila osui minskiläispelaajaan - ja ohitti Miltšakovin. Tuomarit hyväksyivät maalin muitta mutkitta, mutta se ei miellyttänyt Pokovicia.

- Uskomatonta, että jotain tuollaista voi tapahtua, päävalmentaja puhisi.

Kolmannessa erässä Jokerit ei päästänyt Minskin kirivaihetta päälle, vaikka vieraat pääsivät kokeilemaan ylivoimaakin. Hallin riemastuttaneen loppusinetin iski päätösminuutilla tyhjään maaliin Tomi Mäki.

- Pelasimme kolmoserässä fiksummin kuin perjantaina. Puolustimme aktiivisemmin, Westerlund kommentoi.

Jokereiden voitto oli samalla KHL-historian ensimmäinen laajennusjoukkueen pudotuspelivoitto avauskaudella. Ottelut jatkuvat maanantaina ja tiistaina Minskissä.

- Olimme nyt terävämpiä erikoistilanteissa kuin perjantaina. Nyt pelasimme heidän ykkösketjunsa paremmin pois. He tekevät maalin aina, kun saavat paikan, ja nyt paikkoja oli vähemmän, Hahl summasi.