Jokereille tappio KHL-avauksessa

KHL / Raportti
Dinamo Minsk juhli Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtasi KHL-kauden avauksessaan valkovenäläisen Dinamo Minskin. Runsasmaalinen ottelu ratkesi erikoistilanteisiin ja vasta jatkoajalla.

Ilotulitteet ja yli 13 000 katsojaa toivottivat Jokerit tervetulleeksi KHL-kauteen. Jokerit-ryhmä vastasi huutoon aktiivisuudella Niklas Hagmanin avatessa kotijoukkueen maalihanat ylivoimalla vain viiden minuutin pelin jälkeen.

Maali maalista -tahdilla edenneen ottelun suurin hahmo oli kuitenkin tehot 3+2 iskenyt Dinamo Minskin Jonathan Cheechoo.

Jokerit hallitsi 4−5-jatkoaikatappioon päättynyttä ottelua tasakentällisin, ja Minskin harvat hyökkäysyritykset tuntuivat tyrehtyvän aktiiviseen Jokerit-karvaukseen. Tiivisti puolustaneen Minskin Jokereita tehokkaampi ylivoima ratkaisi pisteet vieraille.

Erkka Westerlund näki tappiosta huolimatta ottelussa paljon hyvää.

− Hyvä jääkiekkopeli. Tasakentällisin ei voi juuri enempää dominoida. Voitettiin tasakentällisin 3−1, siinä mielessä joukkueen peli on hyvällä mallilla. Erikoistilanteet hävittiin selvästi 1−4.

− Muutama lipsahdus siellä vei meiltä tänään voiton. Tällaiset ottelut pitäisi voittaa, kun on kentällä noin paljon parempi, Westerlund summasi.

Kolmospakkiparissa yhdessä kaksi syöttöpistettä keränneen Daine Toddin kanssa luutinut Topi Jaakola nautti ottelusta ja piti vastustajaa tiiviinä joukkueena.

− Tyypillinen KHL-joukkue. He puolustivat kurinalaisesti, eivätkä tulleet älyttömän kovaa päälle. Parissa ensimmäisessä kentässä tosi taitavia jätkiä, jotka voivat ratkoa pelin.

− Oma peli maistui, oli tosi hyvä fiilis. Täysi tupa ja hieno tunnelma. Yritettiin olla työteliäs porukka, jota varmasti oltiinkin, mutta se isoin eli kolme pistettä jäi uupumaan, Jaakola harmitteli.

Ottelun tuomarilinja oli kireä, ja kahvaamiset otettiin tarkasti pois. Jäähyt tekivät ottelusta rikkonaisen, mutta tuomarilinja oli kuitenkin Jaakolan mieleen.

− Mielestäni on hyvä, että vihelletään tarkasti. Vaikka se ei tänään tuottanutkaan tulosta, uskon että se on meille hyvä asia. Meillä on liikkuva ja työteliäs porukka, se on meidän vahvuutemme, Jaakola summasi.

Minskin slovakkivalmentaja Lubomir Pokovic antoi kunniaa vastustajalle.

− Helsinki tulee olemaan vastustajille vaikea paikka pelata. Alun jäähyt rikkoivat peliämme, mutta pääsimme hyvin mukaan ja saimme tärkeän voiton.

Jokereiden KHL-taival jatkuu lauantaina toisella kotiottelulla, kun vastaan asettuu Lokomotiv Jaroslavl.

» Lähetä palautetta toimitukselle