Näkymättömyydestä sankariksi – Martin Erat kaatoi Jokerit jatkoajalla

KHL / Raportti
Jokerit joutui pettymään torstaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja Avangard Omskin välinen ottelu oli odotuksien mukaisesti vähämaalinen ja erittäin tasainen. Lopulta ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun vaisun ottelun pelannut Martin Erat onnistui maalinteossa.

Pitkän NHL-uran jälkeen täksi kaudeksi KHL:ään ja Avangard Omskiin siirtynyt Martin Erat ratkaisi Jokereiden ja Omskin välisen tasaisen ottelun. 60 minuuttia varjojen mailla pelannut ja haluttomasti surffannut Erat sai ottelussa yhden maalipaikan ja käytti sen armotta hyväkseen.

− Annoimme voittomaalin vastustajalle liian helpolla. Meillä oli jo kulmassa ylimiehitys, josta kiekko olisi pitänyt voittaa omalle joukkueellemme. Vielä sen jälkeen meillä oli oman maalimme edessä mahdollisuus purkaa kiekko nopeammin pois alueelta. Hieman jäin kaipaamaan lisää nöyryyttä ja huolellisuutta, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund ruoti pelin jälkeen.

Torstai-illan ottelu oli kaksijakoinen: Jokerit hallitsi avauserää selkeästi ja joukkue näytti karkaavan jopa helppoon kotivoittoon. Toisessa erässä Omsk kuitenkin muutti pelaamistaan ja heräsi taisteluun, minkä myötä oli Jokereiden vuoro joutua pahoihin vaikeuksiin. Kolmas erä puolestaan mentiin tasatahtia.

Jatkoajalla Omsk oli jo ennen Eratin maalia lähellä voittoa, mutta Ilja Zubovin rangaistuslaukaus pysähtyi jokerimaalin tolppaan.

− Ensimmäinen erä oli meiltä erinomainen. Pelasimme kuusi minuuttia alivoimaa, mikä hieman rikkoi peliämme. Ilman jäähyjä tulos avauserästä olisi voinut olla parempi. Toisessa erässä meidän ote katosi, kun olimme huolimattomia hyökkäyspelaamisessamme. Kolmas erä oli meiltä taas hyvä, Westerlund analysoi.

Kozunin komea avausmaali

Ottelun alussa Jokerit pyrki pelaamaan erittäin aktiivisesti, kun kotijoukkue karvasi todella korkealta ja rohkeasti. Helsinkiläisjoukkueen peliajatuksena oli estää taitavan vierasjoukkueen kontrolloitu pelaaminen.

Jokerit myös hyödynsi ottelun alkuhetkien hallintansa nopealla avausmaalilla. Komea maali syntyi onnistuneen kulmapyörityksen ja ennen kaikkea Philip Larsenin vahvan esityön avustuksella. Maalin viimeisteli tehokkaan alkukauden jälkeen hieman hiipunut Brandon Kozun.

Toinen erä oli jälleen kerran Jokereille vaikea, ja vierasjoukkue Omsk hallitsi erää ensiminuuteista lähtien. Ansaittu tasoitusmaali syntyi erän puolivälissä. Jokerit menetti kiekon hyökkäyspäässä, ja Omsk karkasi kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Kauniin kuvion päätteeksi Ilja Mikhejev tasoitti ottelun.

Omsk siirtyi ottelussa johtoon toisen erän viimeisellä minuutilla, kun Denis Kuljaš ampui ylivoimalla kovan pommin ohi Henrik Karlssonin.

Tasaisessa kolmannessa erässä Jokerit tuli tasoihin komean ylivoimakuvion päätteeksi. Kotijoukkueen avausmaalin syöttänyt Peter Regin iski Kozunin poikittaisyöstä kiekon ohi Omsk-vahti Dominik Furchin.

Jatkoajalla Omskin aktiivisuus palkittiin. Sekavan tilanteen jälkeen kiekko pomppi Eratille, joka hyödynsi jokeripuolustuksen sekoilun ja löi kiekon varmasti maaliin.

− Tänään nähtiin mielestäni hyvä jääkiekko-ottelu. Tämän tyyppiset ottelut ovat todella pienistä asioista kiinni. Vastustaja oli tänään hyvä ja ansaitsi voittonsa, Westerlund päätti.

Jokereiden kotiotteluputki jatkuu lauantaina, kun Helsingin areenalle saapuu Barys Astana.

» Lähetä palautetta toimitukselle