Puntti-Pekka ja kolmosketju Jokerien sankareina Amur-voitossa

KHL / Raportti
Pekka Jormakka oli isäntä kaukalossa Amur-ottelussa.
Jokerien kolmosketju oli kovassa liidossa, kun joukkue kaatoi nousujohteisen peliesityksen jälkeen Amur Habarovskin numeroin 3-1. Jokereiden maalilla debytoinut Janis Kalnins oli niin ikään erinomaisessa vireessä.

Jokerien kolmosnyrkin ovat kauden ensimmäisissä otteluissa muodostaneet sentteri Geoff Platt ja laiturit Pekka Jormakka sekä Nicklas Jensen. Ketju oli Jokerien syömähammas keskiviikkoillan ottelussa, jossa se tehtaili kaksi maalia. Jormakka oli mukana joukkueensa jokaisessa osumassa, ja teki siten kolme tehopistettä (1+2). Hän sanaili pelaamisen tauottua ketjukavereistaan ja ketjunsa rooleista.

– Huippupelaajia: Platt tekee armottomasti töitä. Hän on kuitenkin Moskovan TsSKA:ssa pelannut. Hienoa nähdä. Siinä sitten itsekin päässyt siihen kovaan työntekoon sisään. Nicklas on huippumaalintekijä ja pärjää kulmissa hyvin. Kun hän pystyy pysymään kiekossa siellä, se vapauttaa omaakin pelaamistani vähän.

Jormakka kuvasi ketjunsa pelaamisen olevan vielä vähän hakemista, mutta totesi kuitenkin heidän olleen tänään ratkaisevan tehokkaita. Hän odottaa ketjunsa pelin parantuvan ottelu ottelulta vasta alkaneen kauden edetessä.

Jormakan lisäksi tehopisteille ketjusta pääsi Jensen, joka laukoi joukkueensa kolmannen maalin komean kuvion päätteeksi ja merkkautti syöttöpisteen Jormakan maaliin.

– Se oli sellainen puttimaali. Kiekko pomppi siihen lapaan, ja sain putattua sisään.

Jokereiden maalilla nähtiin uusi nimi, kun latvialaistorjuja Janis Kalnins debytoi tolppien välissä. Kalnins oli varmanoloinen läpi ottelun ja kiekko tarttui varusteisiin 30 kertaa.

Kolmannen erän alkupuolella nähtiin paljon puhututtanut tilanne, kun Amurin hyökkääjä Pavel Dedunov taklasi Jokerien kanadalaispuolustajaa Alex Grantia isäntien vaihtoaition edustalla. Tilanteen jälkeen Marko Anttila lähti nyrkkihippasille Dedunovin kanssa kumoten tämän jäänpintaan.

Jokereilta vaisu lähtö otteluun

Helsinkiläisten lähtö peliin oli apaattinen ja vierasjoukkue siirtyikin Jan Kolarin siniviivalaukauksen tyylikkäästi maaliin ohjanneen Denis Golubevin osumalla johtoon. Helsinkiläisjoukkueen puolustus oli tilanteessa tuuliajolla ja erityisesti Oliver Lauridsen pelasi maalin edessä löysästi, eikä saanut Golubevin mailaa kuriin.

Jokerien pelaaminen lähti rullaamaan ottelun edetessä ja toisen erän alussa syntyikin tasoitusmaali keskustaan unohdetun Mika Niemen lavasta. Hienon esityön tarjoili Jormakka. Jokerit iski kiekon maaliin erän aikana vielä kertaalleen.

Halli syttyi vasta Anttilan kolmannen erän suorituksen jälkeen ensimmäisen kerran koko ottelun aikana. Tilanteesta syntynyt tunnelma pysyi yllä kolmannen erän loppuun saakka. Hallissa oli maanantaisen kaudenavauksen tapaan melko paljon tyhjiä istuimia, mikä vaikutti tapahtuman tunnelmaan etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä.