Tehoketjujen kaksintaistelu päättyi Jokereiden voittoon

KHL / Raportti
Steve Moses laukoi ottelun tasoitusmaalin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Vierasjoukkue Jokerit ei häkeltynyt kotijoukkueen vahvasta ensimmäisestä erästä, vaan nousi kahden maalin tappioasemasta rinnalle ja ohi. Jokerit iski ratkaisevat maalinsa ylivoimalla.

Dinamo Rigan ja Jokereiden kohtaamisessa ratkaisuksi nousi erikoistilannepelaaminen. Kotijoukkue ei pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan, kun taas Jokerit teki neljästä maalistaan kolme ylivoimalla.

Molemmista joukkueista nousi esille yksi hyökkäysketju ylitse muiden. Kotijoukkueen maalit ja vaaralliset tilanteet loi kolmikko Lauris Darzins-Mikelis Redlihs-Linus Videll. Jokereiden tehoista vastasi tuttu ketju Linus Omark-Petr Koukal-Steve Moses.

Jokerit aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja sai useamman hyvän pyörityksen Dinamo-päätyyn. Helsinkiläiset saivat myös avausmaalin. Jani Rita sai siirtää Topi Jaakolan syötön maalin edestä tyhjiin.

Reilu minuutti myöhemmin asetelma kääntyi päälaelleen. Dinamo sai ensimmäisen pitkän pyörityksensä jokeripäätyyn ja hyödynsi paikkansa, kun puolustaja Chay Genoway laukoi siniviivalta kiekon ohi Henrik Karlssonin.

Hetkeä myöhemmin Dinamon avausmaalin rakentanut hyökkäysketju sai uuden pyörityksen Jokereiden alueelle. Darzins unohtui vapaaksi maalin eteen ja kokenut hyökkääjä siirsi kotijoukkueen johtoon.

Jokereiden puolustuspeli ei ensimmäisessä erässä missään vaiheessa vakuuttanut, mistä nähtiin erän loppupuolella karmaiseva esimerkki. Videll ohitti keskialueella Oskari Korpikarin luvattoman helposti ja vapautti Kristaps Sotnieksin maalintekoon.

Toinen erä oli Jokereiden

Vierasjoukkue sai toisen erän alkuun kahden miehen ylivoiman ja hyödynsi sen tyylikkäästi. Omark laukoi kauniin syöttökuvion päätteeksi tarkasti yläkulmaan. Jokerit sai jatkaa ylivoimaa, mutta vaarallisin tilanne tuli omaan päähän.

Darzins polki puolittaiseen läpiajoon, mutta Duane Todd puolusti uhrautuvasti ja loukkasi itsensä törmätessään maalirautoihin.

Jokerit sai kuitenkin kavennuksesta hyvän vireen päälle. Moses tykitti ylivoimalla tasoituksen, ja hetkeä myöhemmin Dinamo otti aikalisän. Kotijoukkueen herättely ei kuitenkaan onnistunut, vaan Jokerit jatkoi ottelun hallintaa.

Ylivoimalla kannattaa onnistua

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi maalin suulle kanadalaisen Jeff Deslauriersin. Dinamo sai erän alkuun ylivoiman, mutta ei onnistunut maalinteossa. Jokerit sen sijaan hyödynsi taas kerran omansa. Atte Ohtamaa ohjasi Omarkin syötöstä vierasjoukkueen toisen kerran johtoon.

Dinamo sai kolmannessa erässä toisenkin ylivoiman, mutta tolppaa lähemmäs kotijoukkue ei päässyt. Tasakentällisin Jokerit puolusti tiiviisti, eikä Dinamo saanut kunnollista kiriä aikaan edes ilman maalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle