Synkkä hetki koitui Jokereiden kohtaloksi

KHL / Raportti
Niko Kapanen syötti Jokereiden ainoan osuman.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Toisen erän kolme maalia riittivät Dinamo Minskille, kun joukkue kaatoi Jokerit kotonaan perjantaina ja nappasi tärkeät kolme pistettä.

Jokereiden vieraskiertue jatkui Minskissä, jossa neljä peräkkäistä ottelua hävinnyt Dinamo Minsk pääsi katkaisemaan tappioputkensa 3-1-lukemin.

Helsinkiläisilläkään ei ole ollut viime aikoina aivan helppoa, sillä keskiviikon Atlant-voittoa edelsi kolmen ottelun mittainen tappioputki.

Jokerit koetteli avauserässä valkovenäläisten pelihuumoria. Dinamo Minsk oli ottelun alussa selvästi parempi. Molemmat joukkueet saivat alussa pari puolittaista paikkaa, mutta kotijoukkue sai todelliset tilaisuutensa vasta Niko Kapasen jäähyn aikana. Henrik Karlsson piti kuitenkin Jokereita pystyssä.

Dinamo sai avauserässä toisenkin ylivoimapyörityksen käyntiin, mutta jälleen tuloksetta. Pian jäähyn päätyttyä iski Jokerit. Kapanen antoi loistosyötön Niklas Hagmanille, joka sivalsi osuman b-pisteeltä.

Toisessa erässä kovaa vyöryttänyt kotijoukkue sai kuitenkin palkinnon - tai oikeastaan kolme. Jokerijohto suli nopeasti, kun ensin Dinamo Minsk toimitti kiekkoa maalille, ja se pomppi sisään lopulta Jonathan Cheechoosta. Puoli minuuttia myöhemmin Charles Linglet pääsi pahantekoon, kun Severi Sillanpää ei onnistunut pitämään miehen mailaa.

Karlssonin vaikea erä jatkui, kun loistovireinen Linglet sai kiekon suoraan aloituksesta ja iski kiekon välittömästi yläkulmaan yli 14000-päisen kotiyleisön riemuksi.

Päätöserässä Minsk keskittyi puolustamaan, mutta Jokerit ei saanut kovia hyökkäyksiä aikaan ennen loppua. Riku Hahl pääsi hyvin lähelle kavennusta maalinedustasurvonnasta pari minuuttia ennen loppua, ja Jokerit pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla loppuhetket. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, joten nyt on varmaa, että Jokerit on joko konferenssinsa kolmas tai neljäs, mutta ei voita Bobrov-divisioonaa.

Jokerit pelaa seuraavaksi sunnuntaina, ja runkosarjan päätöskamppailu otellaan tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle