Kuopiosta Riikaan siirtynyt Maione säkenöi, Jokerit hakkasi päätään muuriin - Dinamo vahvempi jatkoajan jälkeen

KHL / Raportti
Dinamo oli luistimen potkun verran edellä Jokereita ottelun ratkaisupaikoissa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit kärsi toisen perättäisen tappionsa, kun Dinamo oli parempi Riian tiistai-illassa. Jatkoajalle venyneessä ottelussa helsinkiläisille tuli tappion lisäksi huonoja uutisia myös Peter Reginin loukkaantumisen myötä.

Vaikka myös kotijoukkue Dinamo Riika oli aloittanut kautensa vahvasti, oli Jokerit ottelun alla selkeä ennakkosuosikki illan kamppailuun.

Joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa ottelua päässyt omalle tasolleen tehokkuutensa osalta ja tiiviisti puolustanut Dinamo ryösti voiton jatkoajalla lukemin 2-1.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina toiseen erään saakka. KalPassa viime kaudella säväyttänyt puolustaja Matthew Maione tarjoili tarkan poikittaissyötön ja KHL:n pistepörssin kärkinimi Linus Videll kiitti.

Jokerimaalilla pelannut Janis Kalnins oli voimaton, kun Dinamon ruotsalainen ykköstykki kiersi maltilla miehen ympäri iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Päätöserässä Jokerit pystyi punnertamaan itsensä tasoihin Alex Grantin siniviivaosumalla, mutta jatkoajalla Videll karkasi läpiajoon ja löi voittomaalin Kalninsin jalkojen välistä ajassa 62:34.

Avauserässä vauhtia, muttei vaarallisia tilanteita

Jokereiden ennakkosuosikin asemaa korosti ennakkoon myös joukkueen lepoetu. Se sai valmistautua otteluun viime viikon perjantaista saakka, kun taas Dinamon edellinen peli oli sunnuntaina Spartak Moskovaa vastaan.

Pelin avauserässä tästä ei näkynyt jälkeäkään, vaan jäällä nähtiin kaksi energistä joukkeutta. Aktiivinen karvaus tuottikin ongelmia molempien pelin rakenteluun, mutta ei muutamista kiekonriistoista huolimatta johtanut toivotulla tavalla maalipaikoille.

Vaikka molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä nopeasti ylös kiekon saatuaan, ei kummallakaan ollut vaikeuksia ehtiä organisoimaan omaa puolustustaan pelin alle.

Näinpä maalipaikat jäivät lähes olemattomiin ja vähätkin paikat tulivat kaukaa. Jokereiden ehkä paras paikka siunaantui Sakari Manniselle, jonka laukaus suoraan Steve Mosesin poikittaissyötöstä suuntautui kuitenkin Dinamo-maalin ohi.

Peter Regin loukkasi olkapäätään ja joutui sivuun heti ottelun avauserässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Vaikka Jokerit sai erän lopussa muutamia pitkiä hyökkäyksiä, oli se joukkueista se jolle 0-0 päättynyt avauserä toi enemmän huonoja uutisia. Joukkueen kapteeni Peter Regin nimittäin loukkasi olkapäänsä vain muutaman vaihdon jälkeen.

Siitä huolimatta, että vieraiden kapteeni jäikin istumaan tilanteen jälkeen vaihtopenkille, ei hän enää palannut kaukaloon ottelun aikana.

Dinamo hallitsi toista erää, onnistui pakottamaan pelin jatkoajalle

Jokerien tämän kauden tavaramerkki, vahva toinen erä, loisti poissaolollaan Riikan tiistai-illassa. Vierailija kyllä aloitti erän vahvasti ja sai painettua lukuisia pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn.

Paras tilanne avautui Jokerien nelosketjulle, kun Mika Niemi ja Antti Pihlström karkasivat 2vs1 -ylivoimahyökkäykseen. Pihlströmin syöttö ei kuitenkaan tavoittanut Niemeä ja näin paikka jäi hyödyntämättä.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä vahvemmin Dinamo otti kuitenkin ottelun hallintaansa. Maalin erässä syöttänyt Maione vastasi kotijoukkueen parhaasta paikasta, mutta ohjaus maalin edestä suuntautui suoraan jokerivahti Kalninsin suojuksiin.

Ottelun ehdottomasti näkyvin pelaaja Maione pelasti Dinamon heittäytymällä Marko Anttilan karattua läpiajoon alivoimalla.

Ansaitun maalin myötä Dinamo lähti päätöserään 1-0-johtoasemasta. Siinä se ei enää kyennyt pitämään yllä samanlaista vierettä ja Jokerit vyörytti hyökkäyksen toisensa perään kotijoukkueen maalille.

Grantin lisäksi Tommi Kivistö onnistui iskemään kiekon lähietäisyydeltä Dinamon maaliin, mutta osuma hylättiin Dinamo-valmennuksen haaston jälkeen. Brian O´Neillin katsottiin häirinneen tilanteessa Dinamo-vahti Timur Biljalovia.

Tämän lisäksi ottelun ehdottomasti näkyvin pelaaja Maione pelasti Dinamon heittäytymällä Marko Anttilan karattua läpiajoon alivoimalla.

Maalivahti Biljaloville kertyi ottelussa peräti 40 torjuntaa ja Dinamo voikin olla erittäin tyytyväinen ottelun tulokseen ja kahteen pisteeseen.

Jokerien taas on syytä löytää alkukauden tehokkuutensa ennen kuin kiekko torstaina putoaa jäähän Bratislavassa Slovan vieraana torstaina.