Ylivoima jälleen Jokereiden voittokulun takeena

KHL / Raportti
Jokereden voittokulku jatkui Jekaterinburgissa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit otti jo yhdennentoista peräkkäisen voittonsa, kun se haki Jekaterinburgista 3-1-voiton. Helsinkiläisten voiton takeena oli jälleen kerran loistavasti toiminut erikoistilannepelaaminen, kun joukkueen kaikki kolme maalia syntyivät miesylivoimalla.

Avtomobilistin ja Jokereiden välisessä taistossa tasakentällisin ei nähty isoja eroja. Jokerit hallitsi alussa peliä hienokseltaan ja loi muutamia tekopaikkoja, mutta loppupuoli oli puolestaan isäntien. Jokereiden dominoimaa aloittamista lukuunottamatta lähes kaikki tilastotkin etenivät tasatahtiin.

Ero joukkueiden välille saatiin kuitenkin erikoistilanteista. Avauserässä maalit pysyivät koskemattomina, mutta toisessa Jokerit pisti ylivoimalla pelin pakettiin.

Ensitahdit löi Olli Palola, joka pääsi ottelussa useaan otteeseen hätyyttelemään Avtomobilistin maalia, mutta tilille ei kertynyt ottelun avausosumaa enempää.

– Yksitoista voittoa, joten ei tässä niin omia maalejaan laske, mutta paikkoja oli kuin hammaslääkärissä, enemmänkin olisi voinut tehdä, Palola veisteli.

Toisen erän puolivälissä isännät saivat 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta, mikä koitui joukkueen kohtaloksi. Vain kahdeksan sekunnin ylivoiman jälkeen Nicklas Jensen iski pomppukiekon verkkoon. Toisen kaksiminuuttisen aikana heilahti jälleen Eeli Tolvasen ranne, kun nuorukainen napautti kauden yhdennentoista maalinsa ja pelin lukemiin 0-3.

Kurinalainen pelaaminen ja Zabolski turvasivat johdon

Jokerit pelasi sunnuntaina vieraskiekkoa, eikä karvannut kuten ajoittain kotipeleissään, vaan pyrki puolustamaan järkevästi ja ajoittain rauhoittamaan peliä. Kolmannessa erässä vieraat välttelivät virheitä ja tukkivat Avtomobilistin peliä entistä enemmän. Isännät onnistuivat kaventamaan siirretyn rangaistuksen aikana, mutta eivät onnistuneet kirimään yhtä maalia enempää.

- Pelasimme kurinalaisesti. Yli- ja alivoima toimivat hyvin. Kiekonmenetyksiä tuli tänään liikaa, kiteytti Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen Viasatin haastattelussa.

Vieraiden voiton takana isossa roolissa oli myös maalivahti Ryan Zabolski, joka torjui 30 kertaa.

– Saimme ylivoiman onnistumiset juuri oikeaan aikaan, ja lisäksi Zapolski on ollut aivan uskomaton. Ei voi pyytää enempää. Minun ja Opan (Palola) onnistumiset olivat tärkeitä, kun tässä oli muutama peli vähän kuivempaa aikaa. Iso juttu, summasi ottelun toisen maalin iskenyt Jensen.