Lajusen tykki toi Jokereille pisteen Avangardia vastaan

KHL / Raportti
Puolustaja Ville Lajunen iski Jokerien ainoan osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Avangard Omskin ja Helsingin Jokerien välisessä kamppailussa ei yllätyksiä nähty. Odotettavissa oli tasainen kamppailu kahden laadukkaan joukkueen välillä, ja sellainen myös nähtiin. Helsinkiläisjoukkueelle jäi lopulta vain yksi piste taskuun, kun Avangard nappasi jatkoajalla voiton 2-1.

Jokerit aloitti idän vieraskiertueensa Omskissa, josta se jatkaa keskiviikoksi Novokuznetskiin ja perjantaiksi Novosibirskiin. Pelillisesti vieraskiertue alkoi varsin tasapainoisesti, mutta tulos jäi hieman uupumaan.

Avangardin ja Jokerien välisessä ottelussa nähtiin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Se otettiin käyttöön KHL:ssä maajoukkuetauon jälkeen.

Kokemattomuus uudesta jatkoajasta kostautui Jokereille, kun Avangard ratkaisi pelin. Pekka Jormakka hävisi oman kamppailunsa hyökkäysalueella, ja kotijoukkueen vastaiskua oli ottamassa vastaan vain yksi jokeripelaaja. Avangard ei hukannut mahdollisuuttaan kahdella yhtä vastaan, vaan Mihail Junkov laukoi kiekon tarkasti maaliin.

Jokereilla käynnistymisvaikeuksia avauserässä

Tilastojen valossa avauserä oli täydellistä Avangardin hallintaa, sillä kotijoukkue vei laukaukset maalia kohti nimiinsä 13-2 ja pääsi kahteen otteeseen pelaamaan ylivoimaa.

Jokerien hyökkäyspeli oli vaisua ja lähinnä nopeiden kolmen kaistan hyökkäysten varassa. Ratkaisut hyökkäysalueella olivat heikkoja, ja siksi vierasjoukkueen vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

Kunnolla Omskin päätyyn Jokerit pääsi vasta toisessa erässä, kun peli tasoittui. Jokerit loi useita pitkiä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja.

Toisen erän paras maalipaikka siunaantui Jokereille, kun Brian O'Neill pääsi läpiajoon. Loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon palannut laitahyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Maalihanat aukesivat lopulta vasta kolmannessa erän lopussa. Sitä ennen molemmilla joukkueilla oli useita maalipaikkoja. Ensin Jokerien suora hyökkäys vyöryi neljän pelaajan voimin, mutta Peter Regin ei onnistunut viimeistelyssä. Pian sen jälkeen Avangardin Anton Burdasov pääsi läpiajoon.

Lopulta kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Valentin Pjanov huudatti kotiyleisöä tarkalla laukauksellaan. Maalia edelsi Sakari Salmisen huolimaton kiekollinen peli omalla alueella.

Sitkeä Jokerit tuli tasoihin Ville Lajusen laukauksella kolmennen erän viimeisellä minuutilla, minkä myötä peli eteni jatkoajalle. Viimeisessä viidessä Jokerien kamppailussa peräti neljästi ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeen.

Pisteitä helsinkiläisjoukkue on napsinut viime aikoina lähes jokaisesta ottelusta. Täysiä kolmen pisteen potteja se on kerännyt kuitenkin vain kaksi viimeisestä yhdeksästä ottelustaan.