Traktor hyytyi Kazanissa – Ak Barsille ensimmäinen kiinnitys Gagarin Cup -finaaleihin

KHL / Raportti
Justin Azevedo sai juhlia avausvoittoa yhdessä pelikavereidensa kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Ak Bars Kazan onnistui säilyttämään kotiedun KHL:n itäisen konferenssin finaaleissa voittamalla avausottelussa Traktor Tšeljabinskin lukemin 2-1.

Ensimmäisen konferenssifinaalin ratkaisu syntyi päätöserässä, kun Ak Bars Kazanin Stanislav Galijev ja Justin Azevedo onnistuivat ohittamaan loistavasti pelanneen Traktor Tšeljabinskin maalivahti Pavel Francouzin.

Ennen päätöserää Traktor johti peliä lukemin 1−0, kun joukkueen tehokkain pistemies, ruotsalainen Richard Gynge laukoi kiekon toisen erän alkuvaiheessa ohi Emil Garipovin Linus Videllin loistavasta syötöstä.

Videll riisti ennen maalia kiekon Ak Barsin maalin taustalla Andrei Markovilta ja syötti pelivälineen maalin edustalla vapaana olleelle Gyngelle, jonka laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan ohi Garipovin.

Ak Bars ottelun hallitsevampi osapuoli

Ottelu oli niin pelillisesti kuin numeroidenkin valossa äärimmäisen tasainen. Siitä huolimatta kenttätapahtumia hallitsi kotijoukkue.

Ottelussa Traktorin maalivahti Francouz venyi useaan huipputorjuntaan ja piti pitkän aikaa maalinsa puhtaana. Kolmannen erän puolivälin jälkeen kotijoukkue sai ansaitsemansa maalin ja reilu kuusi minuuttia ennen pelin loppua toisen, joten peli päättyi Ak Barsin eduksi.

Gagarin Cup -finaaleihin tarvitaan neljä voittoa. Tämä ottelusarja jatkuu lauantaina Kazanissa. Toisen ottelun jälkeen matka jatkuu Tšeljabinskiin missä pelataan sarjan kolmas ja neljäs ottelu.