Jokerit paketoi runkosarjansa

KHL / Ennakko
Peter Regin on urakoinut tähän mennessä Jokereiden kaikissa otteluissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina SKA-voitolla Bobrov-divisioonan voiton varmistanut Jokerit pelaa runkosarjan viimeisen pelinsä torstaina. Vastaan asettuu pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Moskovan Spartak.

Jokereilla oli kahteen viimeiseen kotiotteluun selvä tavoita: yksi piste takaisi divisioonan voiton ja konferenssin kakkossijan. Helsinkiläisjoukkue tuli maajoukkuetauolta hyvässä iskussa ja pelasi SKA:ta vastaan tasapainoisen ottelun.

Lukuisista loukkaantumista kärsinyt Jokerit pystyi pitämään viisikot tiiviinä, eikä muutama SKA:n pitempi pyörityskään pistänyt peliä sekaisin. Tasapainoinen ottelu takasi lopulta isännille täyden pistepotin.

Jokereiden voiton myötä torstain ottelussa ei varsinaisesti ole panosta. Läntisessä konferenssissa sijan 11 miehittänyt Spartak on ollut pihalla pudotuspelikuvioista jo jonkin aikaa.

Toisensa joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Juuri ennen joulua Moskovassa pelatussa kamppailussa Jokerit haki vierasvoiton lukemin 1-3.

Jokereiden sisäinen pistepörssikisa vielä käynnissä

Panoksettomuuden vuoksi Jokereiden ei torstaina tarvitse kuormittaa avainmiehiään ja pienistä vammoista kärsivät pelaajat saanevat huilivuoron, mikäli miehiä vain riittää kokoonpanoon. Sairastuvan puolelta joukkue odottaa mukaan Petteri Wirtasta ja Roope Talajaa, jotka lienevät Erkka Westerlundin käytössä sunnuntaina alkavissa pudotuspeleissä.

Jokereiden sisäisessä marssijärjestyksessä käydään vielä pientä vääntöä pistepörssin voitosta. Brandon Kozunilla on 48 pistettä ja Peter Reginillä yksi vähemmän. Jos tiistaina kipeästi kiekon jalkaansa saanut Regin pelaa torstaina, on hän ainoa jokeri, joka on pelannut runkosarjan kaikissa 60 kamppailussa.

Spartak ei ole KHL:n nimekkäimpiä joukkueita. Johtoryhmässä on tosin tuttuja nimiä, kun pääkäskijänä on TPS:ssäkin pelannut German Titovin ja hänen apulaisenaan NHL:ssä pitkään kiekkoillut Vjatseslav Kozlov. GM on puolestaan Teemu Selänteen vanha ketjukaveri Aleksei Zhamnov.

Suomalaisväriä joukkueessa edustaa Atte Engren. Hän on loppukaudesta saanut runsaasti kritiikkiä osakseen, ja huhujen mukaan Spartak haluaisi eroon hänen ensi kauden kattavasta sopimuksesta.

Puolustuksessa joukkueen ykkösnimet ovat Matt Gilroy ja Chay Genoway. Esiin voidaan nostaa myös Dmitri Korobov, joka on KHL:n taklaustilaston viidentenä. Hyökkäyksen tehomiehet ovat olleet Konstantin Galzachev ja Lukas Radil.

» Lähetä palautetta toimitukselle