Kurinalainen Sibir testaa Jokereita

KHL / Ennakko
Philip Larsen palaa sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon.
Kuva © Miro Pesonen
Elokuussa Suomessa harjoitusleiriään pitänyt Sibir Novosibirsk on talven edetessä noussut KHL:n itäisen konferenssin kärkikahinoihin. Perjantaina joukkue nähdään jälleen Helsingissä, kun se saapuu haastamaan lännen kärkijoukkueisiin kuuluvan Jokerit.

Jokerit ja Sibir ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Joukkueet tahkosivat elokuussa Suomessa pari harjoituspeliä, jotka Jokerit kuittasi helpohkosti. Syyskuussa pelattiin jo tosissaan Novosibirkissä, josta helsinkiläiset hakivat vierasvoiton lukemilla 0-2.

Perjantain isäntäjoukkue on pelannut Spengler Cupin jälkeen viisi ottelua, joista se on voittanut kaksi ja kerännyt yhteensä seitsemän pistettä. Joukkue kävi viimeksi parin vierasottelun kiertueella Moskovassa, jossa se voitti Vitjazin, mutta hävisi Dinamolle.

Tiistain kamppailussa Dinamoa vastaan Jokerit sai vastaansa todella kurinalaisen ryhmän, mikä antoi varmasti esimakua myös perjantain taistoon Sibirä vastaan. Jokerit pelasi kohtalaisen hyvän ottelun, mutta maalipaikoille sillä ei juuri ollut asiaa. Paketti pysyi silti kasassa, eikä Dinamokaan päässyt hyökkäyspäässä juhlimaan.

Jokereilla on joulun jälkeen ollut ongelmia ylivoiman tehokkuuden kanssa. Tätä ei ainakaan helpottanut ykköspakki Philip Larsenin loukkaantuminen, jonka takia Tomi Mäki pelasi tiistaina puolustajana. Perjantain otteluun helsinkiläiset saaat kuitenkin tanskalaisen takaisin riveihinsä, mikä varmasti näkyy hyökkäyspelissä.

Sibir toistanut viime vuoden virettään

Sibir pelasi vuosi sitten liki sensaatiomaisen hyvän runkosarjan, joka jatkui myös pudotuspeleissä aina konferenssifinaaleihin saakka. Kauden päätteeksi tehomiehet jättivät seuran, ja moni uskoi kuluvasta talvesta tulevan joukkueelle vaikea.

Novosibirskiläisseura on kuitenkin jatkanut siitä mihin jäi, ja keikkuu tällä hetkellä itäisen konferenssin kolmantena. Ainoastaan Avangard Omsk on kerännyt enemmän pisteitä kuin Sibir. Päävalmentaja Andrei Skabelka on tälläkin kaudella saanut joukkonsa pelaamaan sitoutuneesti ja uhrautuvasti, minkä avulla se on napsinut pisteitä kovalla tahdilla.

Vahvasti tiiviseen joukkuepeliinsä nojaavassa seurassa ei loista yksinäisiä tähtiä. Sisäinen pistepörssi on varsin tasainen. Kärjessä on Sergei Shumakov, joka on myös tehnyt eniten maaleja 17 osumallaan.

Maalilla ykköstorjujan vastuuta kantaa suomalaisille tuttu Alexander Salak. Hän on pysäyttänyt kiekkoja 94,1 prosentin varmuudella, millä hän on KHL:n torjuntatilaston kolmosena.

» Lähetä palautetta toimitukselle