Vain voitto kelpaa

KHL / Ennakko
Erkka Westerlund vaatii Jokereilta lisää suoraviivaisuutta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden neljän perättäisen kotiottelun urakka päättyy keskiviikkoiltana, kun Metallurg Novokuznetsk saapuu Helsingin areenalle. Vierailijoita painaa peräti seitsemän ottelun tappioputki, joten Jokereilla on erinomainen tilaisuus kuitata maanantain Ak Bars -tappio.

Jokereiden otteluohjelma on ollut erittäin tiivis. Novokuznetsk-ottelu on narriryhmälle neljäs ottelu kuuden päivän sisällä. Keskiviikon ottelun jälkeen helsinkiläiset saavat pienen hengähdystauon ennen kuin vierasreissu Jekaterinburgiin ja Kazaniin alkaa.

Myös Novokuznetsk on saanut kokea KHL:n tiiviin pelirytmin. Vierailijat pelasivat torstaina, lauantaina ja viimeksi maanantaina Slovan Bratislavan vieraana. Etelä-Siperiasta kotoisin oleva joukkue on viiden pelin vieraskiertueella.

Jokerit-ottelu on Novokuznetskille reissun viimeinen. Keskiviikkona nähtäneenkin väsyneiden joukkueiden taisto.

Jokerit seilasi maanantaihin saakka seitsemän ottelun voittoputkessa. Edellinen tappio tuli marraskuun alussa Magnitogorskia vastaan Helsingissä. Voittoputken aikana kaatui muun muassa kärkijoukkue Pietarin SKA. Kotijoukkueen peli on ollut erittäin hyvässä muotissa jo parin kuukauden ajan.

Ak Bars Kazan oli kuitenkin tyly vierailija. Jokereiden näennäinen hallinta ei riittänyt voittoon saakka, vaan isompi, vahvempi ja suoraviivaisempi Kazan otti ansaitun 2−4-voiton. Jokereiden hyökkäyspeli oli paikoin jopa aneemista isokokoisen Ak Barsin puolustuksen edessä.

Novokuznetsk on puolestaan jäänyt kahdessa edellisessä ottelussaan maaleitta. Lauantaina Riian Dinamo oli parempi lukemin 1−0 ja maanantaina German Titovin valmentama joukkue taipui Bratislavassa 5−0.

Piristyvä Aaltonen

Novokuznetsk on paperilla KHL:n heikoimpia joukkueita. Nimilistalta ei montaa suomalaisyleisölle tuttua nimeä löydy. Karjala-turnauksessa pelannut maalivahti Ilja Sorokin on pudonnut kakkosmaalivahdiksi. Vierasjoukkueen maalilla nähtäneen keskiviikkonakin Rafael Khakimov.

Hyökkäyspäässä tutuimmat nimet ovat Ansel Galimov ja Ryan Stoa. Järkälemäinen Stoa on päässyt pelaamaan NHL:ää Coloradon ja Washingtonin organisaatioissa.

Huomattavaa kuitenkin on, että vierasjoukkue on tehnyt vähiten maaleja koko KHL:ssä. Tasaisesta ryhmästä ei löydy tähtiä. 

Vierasjoukkue on pelannut alkukaudella uhrautuvaa ja puolustusvoittoista jääkiekkoa. Samaa taistelua nähdään varmasti myös Helsingissä, joten helpolla Jokerit ei pääse. Novokuznetsk on kaatanut alkukaudella muun muassa Ak Bars Kazanin ja Avangard Omskin, joten joukkue on yllätysvalmis.

Kazan-ottelun jälkeen Erkka Westerlund vaati ryhmältään lisää suoraviivaisuutta ja röyheyttä. Keskiviikkona nähtäneenkin astetta aggressiivisempi Jokerit.

Jokereiden osalta katseet kannattaa kiinnittää Juhamatti Aaltoseen. Aaltonen pelasi maanantaina Kazania vastaan pirteän ottelun. Aaltonen aiheutti nopeudellaan Ak Barsin puolustukselle useita vaaratilanteita. Nyt vastus on kertaluokkaa helpompi, joten Aaltosen kaltaiset nopeat taitopelaajat saavat lisää tilaa ja aikaa. 

Normaalilla esityksellään Jokereilla ei pitäisi olla mitään ongelmia kukistaa KHL:n itäisen konferenssin pohjalle valahtanutta Metallurg Novokuznetsk.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Aaltonen on piristymään päin. Pelasi hyvän ottelun maanantaina. Yksi niistä, joilta Westerlund kaipaa lisää röyheyttä.

Ryan Stoa #29 |

Hyökkääjä

Vierasjoukkueen ykköskentän sentteri. Vahva hyökkääjä on tuttu myös NHL-kaukaloista. Vaarallinen maalin edessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle