Sparraako Jugra Jokereiden hyökkäyksen iskuun?

KHL / Ennakko
Jokerit runnoi tiistaina maalinsa lähietäisyydellä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maalinteon kanssa tuskaillut Jokerit saa torstaina vieraita Länsi-Siperiasta. Jugra Hanti-Mansisjk, ja varsinkaan sen puolustus, ei ole lähellekään KHL:n kärkitasoa, joten helsinkiläisillä olisi nyt hyvä mahdollisuus löytää kadonneet hyökkäystehonsa.

Tiistaina syntymäpäiviään juhlinut Jokerit palasi voittojen tielle, kun se väänsi väkisin voiton Avtomobilist Jekaterinburgista. Venäläisjoukkue pelasi tiivistä viisikkopeliä ja ryhmitti joukkonsa keskialueelle ilman kovaa karvausta, joten helsinkiläiset eivät saanet luotua maalipaikkoja helpolla. Ratkaisut Jokerit runnoi lopulta aivan maalin edestä.

Jokerit ei tehottomuudestaan huolimatta tuskastunut, vaan jaksoi kärsivällisesti pyörittää omaa peliään. Pientä säröä tosin aiheuttivat muutamat kurittomat jäähyt, jotka antoivat vierasjoukkueelle mahdollisuuden viedä jopa koko ottelu.

Yksilötasolla esimerkiksi on helppo nostaa alkukaudella hurjassa vireessä ollut Brandon Kozun. Kanadalaisen vedot eivät painu verkkoon hyvistäkään paikoista, ja tiistaina mies otti kaksi kampitusjäähyä. Jokerit tarvitsee terävimmän kärkensä iskuun, eikä Kozunin kaltainen hyökkääjä voi vaeltaa varjoissa enää pitkään. 

Toinen pimennossa ollut tähtihyökkääjä Juhamatti Aaltonen sai vieraskiertueella viimein onnistumisia. Tiistaina tuli kuitenkin takapakkia, kun iiläinen joutui huilaamaan pikkuvammojen vuoksi. Hänen pelikuntoansa tarkkaillaan päivä kerrallaan.

Ampumahiihtopitäjässä tarkan ruplan kausi

Länsi-Siperiassa sijaitseva Hanti-Mansisjk luo suomalaisten mieliin kuvan lähinnä ampumahiihdosta ja Kaisa Mäkäräisen MM-kullasta. Paikallisen kiekkoylpeyden Jugran kausi on sujunut puolestaan yli odotusten, kun se kiikkuu itäisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla.

Seitsemästä viime pelistään Jugra on tosin voittanut ainoastaan yhden. Välillä joukkue on ottanut rumastikin turpiinsa, viimeksi tiistaina Riiassa Dinamolle 7-1. 

Jugrassa pelasi vielä viime kaudella useita ulkomaalaisia, mutta tälle talvelle seurassa vedettiin kukkaronnyörit kiinni. Kaikilla pelaajilla on Venäjän passi, eikä listassa näy juuri suomalaisille tuttuja nimiä. Yksinäinen tähti on 23-vuotias hyökkääjä Nikita Gusev, joka myös johtaa sisäistä pistepörssiä 23 ottelun aikana kerätyillä tehoilla 7+7=14.

Jokereiden pitäisi kotonaan pystyä kaatamaan Jugran kaltaiset joukkueet rutiinisuorituksellakin. Torstain isäntien peli ei kuitenkaan viime aikona ole ollut niin hyvässä kuosissa, että mitään voitaisiin pitää varmana. Jugra lähtenee peliin varsin puolustusvoittoisella taktiikalla, vaikka sen maalinteko-ongelmat ovat olleet vielä pahempia kuin Jokereilla. 

edit  29.10.2015 13.54: Jugra kauppasi Nikita Gusevin Pietarin SKA:han aiemmin lokakuussa

» Lähetä palautetta toimitukselle