Jokerit saa vieraita Latviasta

KHL / Ennakko
Jatkuuko Steve Mosesin maalitehtailu maanantaina?
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokereiden voittokulku jatkui lauantaina rutiininomaisella kotivoitolla Atlant Mytištšistä maalein 4-2. Maanantaina Jokereiden kotiotteluputken neljänteen ja viimeiseen otteluun saapuu vieraaksi KHL:n latvialaisjoukkue Dinamo Riika.

Heikolla pelaajamateriaalilla viime kaudella operoinut Riian Dynamo ylsi kaikkien yllätykseksi runkosarjassa läntisen konferenssin viidennelle sijalle. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Dinamo joutui kuitenkin taipumaan seitsemännessä ottelussa materiaaliltaan selkeästi vahvemmalle Donbass Donetskille.

Pelaajabudjettiaan entisestään leikanneelle Dinamolle on povattu vaikeaa kautta, mutta latvialaiset ovat aloittaneet kautensa vähintään kohtalaisesti. Joukkue on läntisen konferenssin seitsemännellä sijalla. 

Kymmenestä pelatusta ottelusta Dinamolla on kasassa neljä voittoa ja kuusi tappiota. Huomionarvoista on, että tappioista kolme on tullut vasta jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa.

Latvian ainoalla KHL-joukkueella on tunnetusti takanaan fanaattiset kotikannattajat, mutta vieraista voittojen kääriminen on ollut alkukaudesta hankalaa. Neljästä vierasottelusta Riika on onnistunut voittamaan vain kerran, vaikka vastassa ei ole ollut KHL:n kärkipään joukkueita.

Suomalaiselle jääkiekon seuraajalle Dinamon riveistä löytyy muutamia mielenkiintoisia nimiä. Heistä tunnetuin lienee viime kaudellakin 22 maalia ja 41 pistettä paukuttanut Marcel Hossa. Tällä kaudella Marian Hossan pikkuveli on onnistunut maalinteossa neljä kertaa, ja on näillä osumilla joukkueensa paras maalintekijä.

Parhaan pistemiehen viittaa sen sijaan kantaa tällä hetkellä 23-vuotias laitahyökkääjälupaus Miks Indrasis tehopisteillä 1+6. Taitavalta, isokokoiselta ja hyvin laukovalta laitahyökkääjältä on lupa odottaa enemmän myös maaleja.

Budjetin leikkauksen myötä suurimmaksi uhriksi on joutunut Dinamon sentteriosasto. Joukkue joutui kesällä luopumaan kahdesta kärkisentteristään Kyle Wilsonista sekä Paul Szczechurasta.

Tilalle ei ole löytynyt kovan kaliiberin ykkössentteriä. Näin ollen Severstalista hankittu yleensä laitahyökkääjänä viihtyvä Linus Videll on istutettu Dinamossa kärkiketjun keskushyökkääjäksi laihoin tuloksin. Toisaalta kokenut keskushyökkääjä Pjotr Stšastlivi on aloittanut kauden ennakko-odotuksiin nähden hyvin.

Myös latvialaisten puolustus on hieman heikentynyt viime kaudesta Matt Robinsonin ja Sandis Ozolinšin menetysten myötä. Suurta roolia joukkueen puolustuksessa kantaa kokenut joukkueen kapteeni Georgijs Pujacs, joka tuo varmuutta erityisesti Dinamon puolustuspäähän.

Kiekollisesta pelistä Dinamon puolustuksessa vastaa Krisjanis Redlihs, joka on antanut alkukaudesta yhden maalin lisäksi jo viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Ei varaa löysäilyyn

Riikalaiset ovat tunnettuja taistelutahdostaan ja venymiskyvystään, joten löysäilyyn ennakolta selvästi vahvemmalla jokerijoukkueella ei tänäkään iltana ole varaa. Atlant-ottelussa Jokerit oli ajoittain jopa vaikeuksissa nopean vastustajan kanssa, ja peli jumittui Jokereiden puolustusalueelle. Jokerit pyrkii varmasti parantamaan aktiivisuuttaan maanantaina. Mikäli helsinkiläiset siinä onnistuvat, on Dinamolla edessään tukala iltapuhde.

Jokereiden onneksi muutamassa edellisessä ottelussa tehoja on löytynyt runsaasti myös huippukuntoisen ykkösvitjan takaa. Etenkin Steve Moses ja Petr Koukal ovat olleet kahdessa edellisessä ottelussa loistavalla pelipäällä.

Myös parjattu ruotsalainen Johan Harju on parantanut otteitaan näyttöpaikan saatuaan. Onkin mielenkiintoista nähdä lähteekö Erkka Westerlund muuttamaan kokoonpanoaan voitokkaasta Atlant-ottelusta. Taitava Linus Omark on pudottanut tasoaan selvästi alkukauden huippuotteista, eikä selvästikään päässyt ulosmittaamaan taitojaan Harjun ja Tomi Mäen kanssa samassa ketjussa.

Mikäli Jokereiden suoritustaso ei putoa vaikka lauantai-illan glamour onkin poissa, on todennäköistä että Jokerit ottaa kolmannen perättäisen voittonsa. Vastassa on kuitenkin kenties sarjan sitkein joukkue maanantai-iltana, joten vaaran merkit ainakin teoriassa ovat olemassa.

Tähän saakka Jokereiden valmistautumisessa ei ole ollut ongelmia, mutta maanantaina on edessä jälleen uusi testi kokeneelle joukkueelle.

Seuraa Heitä

Petr Koukal #42 |

Keskushyökkääjä

Koukal on kahdessa edellisessä ottelussa ollut Jokerien tärkein pelaaja. Taitava keskushyökkääjä puolustaa tunnollisesti ja on hyökkäyspäässä luovuutensa ansiosta jatkuvasti vaarallinen,

» Lähetä palautetta toimitukselle