Tulikuuma Laco ja Jokereiden kapeat tehot

KHL / Ennakko
Jaksaako ykkössentteri Peter Regin kantaa Jokereita, vai toivooko hän jo apuja yläkerrasta?
Jokereilla on periaatteessa paketti kasassa, mutta maalintekijät ovat tiukassa ja terävän kärjen takana on haasteita. Lauantaina lähes täydessä kotihallissa on vastassa liuta taitavia pohjoisamerikkalaisia ja tulikuuma slovakkivahti.

Läntisen konferenssin kärkisijoista taistelevalla Jokereilla oli kenttätapahtumien perusteella mahdollisuus voittaa Avangard Omsk torstaina, mutta jämäkän ja nimekkään venäläisseuran puolustus oli liikaa. Henkilökohtaiset virheet kävivät Jokereille kalliiksi.

Lähes täydelle areenalle lauantaina saapuva kazakstanilainen Barys Astana on kuitenkin pykälää kevyempi vastustaja, vaikka Jokerit sille hävisikin vieraskiertueellaan.

Tuolloin Barysin sankari oli tulikuuma slovakkivahti Jan Laco, joka pelasi komean 33 torjunnan nollapelin.

Onko Jokereilla ratkaisuvoimaa ohittaa Laco?

Lacon tilastot ovat vakuuttavaa katsottavaa. Slovakkivahti torjui peräti kuusi voittoa putkeen ennen Barysin edellistä ottelua Pietarin SKA:ta vastaan, jossa SKA nakutti Lacon taakse viisi maalia.

Määrä kuulostaa paljolta, mutta Laco myös torjui 1–5-tappiossa huimat 43 kertaa. Hyvä torjuntavire ei näytä hiipumisen merkkejä.

Lisäksi Jokereiden pitää pysäyttää myös Barysin pohjoisamerikkalaiset tehomiehet, joita vieraiden kokoonpanossa ja sisäisen pistepörssin kärjessä on kentällisen verran.

– Heillä on todella vaarallinen ykkösketju. Varsinkin se yksi kaveri, Pekka Jormakka kertoi viitaten Barysin tehokkaimpaan Nigel Dawesiin, joka on nakuttanut tällä kaudella jo 18 KHL-maalia.

– Mutta heidän takanaan ei ole mitään erikoista. Pelasimme siellä itse asiassa ihan hyvän pelin, mutta heidän maalivahtinsa oli huippuvireessä, Jormakka kuvaili viikko sitten pelattua ottelua.

Jokereiden tehoista on vastannut kaksikko Brandon Kozun ja Peter Regin, joka on viime kauden LOKOMO-ketjun tapaan Jokereiden kantava voima. Torstaina Avangard-ottelussakin dynaaminen kaksikko värkkäsi Jokereiden molemmat maalit.

Ketjun kolmantena linkkinä hääri joukkueen kolmanneksi tehokkain hyökkääjä Jormakka, joka pohti itsekin ottelun jälkeen rooliaan ketjussa. Lauantain otteluun Jormakka siirtyykin ykkösketjuun ja tehoduon rinnalla kokeillaan nyt Jere Sallista.

Vaikka Jormakka onkin ollut tehokas, hänen tehosaldonsa on kymmenen verran pakkasella. Jokeripuolustajien tilastot näyttävät jotakuinkin samalta kuin hyökkääjien. Philip Larsen ja Topi Jaakola dominoivat tehopisteissä, kun taas kolmanneksi tehokkain Ville Lajunen on vielä Jormakkaakin huonommassa tehosaldossa kolmellatoista pakkasmerkillä. 

Jokereilla on potentiaalia parempaankin, mutta aina kaikkensa antavan Tommi Huhtalan poissaolo näkyy. Lauantaina myös Juhamatti Aaltonen on sivussa, jonka myötä Jokereiden ketjuruletti on taas pyörähtänyt ja Erkka Westerlundin mietintämyssyn propellit heiluneet vinhasti. Löytyykö lauantaina uusia ratkaisijoita tai toimivia tutkapareja?

Moses meni, tuleeko joku?

Päävalmentaja Westerlund totesi vieraskiertueen jälkeen ääneen, että rosteri on ohut ja sairastuvalla ruuhkaa. Aiemmin viikolla vahvistui, että Steve Moses ei palaa Helsinkiin, sillä jenkkilaiturin oikeudet siirtyivät Pietariin.

Pelaaja-agentti Darryl Wolskin mukaan kaupassa liikkui peräti kaksi miljoonaa euroa. Miettivätkö Jari Kurri ja Janne Vuorinen eurojen investointia pikahankintoihin?

Pudotuspeliviivan alla kamppailevan Barysin voittaminen pitäisi olla täydessä kotihallissa lauantaina selviö, mutta vieraiden maalivahtipeli ja Jokereiden tehottomuus voi kääntää asetelmat, mikäli vieraat pystyvät luomaan ylivoimamahdollisuuksia avainpelaajilleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle