Jokerit työntämässä Minskiä kuilun reunalle

KHL / Ennakko
Riku Hahlin rooli saattaa kasvaa entisestään, mikäli Niko Kapanen joutuu jättämään tiistain pelin väliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien eilinen esitys Minskissä oli yksi kauden vakuuttavimmista vieraspeleissä. Joukkue pelasi todella tiiviisti ja iski toisessa erässä taululle lukemat, josta kotijoukkue ei enää toipunut. Neljänteen otteluun kotijoukkueen päänvaivaa lisää Jokerien kärkipelaajien tehokkuus.

Maanantain ottelussa Dinamo Minsk oli kuin haalea varjo joukkueesta, joka taisteli kaksi tiukkaa kamppailua viikonloppuna Helsingissä. Joukkueen ykköstähdet Nick Bailenin, Charles Lingletin ja Jonathan Cheechoon johdolla saivat luotua jonkin verran tilanteita Jokerien päätyyn, mutta joukkueen ulkomaalaiset jäävät tällä hetkellä huolestuttavan yksin.

Dinamon muut pelaajat eivät kykene antamaan pohjoisamerikkalaisille tähdille tällä hetkellä tarpeeksi tulitukea. Jopa organisoitujen hyökkäysten rakentaminen tuntui olevan haastavaa. Tämä aikaansaa sen, että joukkueen tähtipelaajien kuormitus kasvaa pitkässä sarjassa huolestuttavan suureksi. Lisäksi maanantaina oli havaittavissa jo ajoittaista turhautumista, josta osoituksen Cheechoon 10 minuutin rangaistus.

Myös Dinamon maalivahtitilanne aiheuttaa varmasti päävalmentaja Lubomir Pokovicille päänvaivaa. Ensimmäisessä ottelussa vakuuttavasti esiintynyt norjalainen Lars Haugen päästi maanantaina selkänsä taakse neljä osumaa ja maalille vaihdettiin tämän jälkeen Dmitri Miltšakov. Lopullinen maalivahtivalinta selvinnee vasta kokoonpanojen julkistuksen yhteydessä.

Jokerien kärkipelaajat terävinä

Maanantain ottelussa Jokerien ehdoton hahmo oli 2+2 tehot viimeistellyt Linus Omark. Tämä on Jokereille erittäin hyvä signaali, koska paljon puhuttu LOKOMO-ketju ei ollut runkosarjan lopulla ja ensimmäisissä pudotuspeleissä alkutalvesta nähdyllä tasollaan.

Myös Juhamatti Aaltosen maalihanojen avautuminen on vierasjoukkueelle iso asia. Aaltonen on monissa haastatteluissa kertonut odottavansa nimenomaan kevään pudotuspeleistä, joten maali oli varmasti hyökkääjän itseluottamukselle tärkeää.

Jokerien kannalta isoin ja huolestuttavin kysymysmerkki on kapteeni Niko Kapasen pelikunto. Kapanen ei pelannut enää maanantain ottelun kolmannessa erässä. Näin pudotuspelien aikaana asiasta ei juurikaan ottelun jälkeen puhuttu, mutta Jokerit.com-sivuston mukaan kapteenin pelikunto ratkeaa vasta aamujäiden jälkeen.

Kotijoukkue jo osittain selkä seinää vasten

Tiistain ottelussa nähdään aivan varmasti sisuuntunut kotijoukkue, joka asettaa Jokereille ison haasteen ainakin ottelun alussa. Maanantaina Dinamo tuli vahvasti ottelun alkuun, mutta Jokerien vahva ja nöyrä puolustuspelaaminen sai kotijoukkueen osittain aseettomaksi.

Dinamo ei varmasti halua pettää toista kertaa yli 15 000 hengen kotiyleisöä, joten tiistaina tuskin nähdään yhtä hengettömästi esiintyvää kotijoukkuetta. Asetelmia neljänteen otteluun haettiin puolin ja toisin jo maanantain ottelun kolmannessa erässä, joka oli hyvin rikkonainen ja jäähyjä jaettiin tasaisesti puolin ja toisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle