Marko Anttilan yllätysveto ratkaisi – Jokereille tärkeät pisteet

KHL / Raportti
Marko Anttila juhli voittomaalia (arkistokuva).
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit ja Vitjaz väänsivät Podolskissa tasaisen ja puolustusvoittoisen ottelun. Lopulta Jokerit otti arvokkaat kolme pistettä kurinalaisen puolustuspelinsä ja Marko Anttilan yllätysratkaisun turvin.

Ottelu oli molemmille osapuolille äärimmäisen tärkeä, sillä joukkueet olivat ennen ottelua KHL:n läntisessä konferenssissa peräkkäisillä sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Pudotuspelit siintävät edessä jo helmikuussa, joten taisto pudotuspelipaikoista on käynnissä jo nyt.

Moskovan lähistöltä ponnistava Vitjaz Podolsk ei ole koskaan selvinnyt KHL:n pudotuspeleihin, ja vaikeaa se tulee olemaan kuluvallakin kaudella. Tärkeällä voitollaan Jokerit karkasi Vitjazilta kolmeen pisteen päähän.

Tasainen ottelu oli vierasjoukkueelta kliininen esitys. Helsinkiläisryhmä teki tasan sen, mitä voittoon vaadittiin. Samalla peliesitys vieraskentällä oli kuitenkin tasapainoinen, vaikka hyökkäyspelaaminen jäikin tiiviin viisikkopelin jalkoihin.

Vähämaalinen ottelu ratkesi lopulta kolmannessa erässä, kun ylivoimahyökkäyksen jälkeen Marko Anttila uitti kiekon kiekon ohi Vitjaz-vahti Harri Säterin. Jokereilla oli tilanteessa myös kosolti tuuria, sillä Anttilan suunnitelmana näytti olevan rebound-kiekko takatolpalle.

Kiekko kuitenkin sujahti suoraan maaliin Vitjaz-puolustajan Georgi Berdjukovin kautta. Voittomaalin arkkitehti Anttila seilaa osumansa myötä peräti neljän ottelun pisteputkessa.

- Tämä oli todella tasaväkinen ottelu. Kyseessä oli tärkeä peli meille, sillä olemme Vitjazin kanssa peräkkäin sarjataulukossa, joten saimme isot pisteet. Täällä voi voittaa ainoastaan hyvällä viisikkopelillä, siinä onnistuimme, Anttila kertoi pelin jälkeen Viasatin haastattelussa.

Tarkkaa peliä puolin ja toisin

Maaliton avauserä oli tarkkaa keskialueen pelaamista, eikä maalipaikkoja nähty. Lähimpänä osumaa oli Jokereiden Ville Lajunen, jonka ylivoimalaukaus pysähtyi Vitjaz-maalin tolppaan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun Peter Regin hyödynsi Vitjazin vaihtovirheen toisen erän puolivälissä. Oivaltavan läpiajosyötön tilanteessa tarjosi Sakari Salminen.

Toinen erä oli Jokereille vaikea jäähyjen myötä, sillä narripaidat ottivat erän aikana kolme turhaa rangaistusta. Kotijoukkueen surkea ylivoimapeli pelasti kuitenkin Jokerit takaiskuilta.

Kotijoukkueen kolmas ylivoima jatkui kolmannen erän puolelle, ja tasoitus syntyi heti erän alussa. Vitjazin maali oli miltei täydellinen kopio Reginin maalista, sillä tällä kertaa Jokereiden puolustus nukahti, ja Vitjaz karkasi läpiajohyökkäykseen.

Kotijoukkueen onnistuja läpiajonsa jälkeen oli Aleksei Kopeikin, joka nosti kiekon yläkulmaan ohi Riku Heleniuksen.

Jokerit pelasi lopulta erittäin tasapainoisen kuusikymmentäminuuttisen toisen erän jäähysumaa lukuun ottamatta, joten Anttilan voittomaalia voi pitää ansaittuna, vaikka tilanteessa tuuria olikin.

Jokereiden vieraskiertue jatkuu perjantaina Moskovassa, kun helsinkiläisjoukkue johtaa Dinamon.

» Lähetä palautetta toimitukselle