O'Neill vastasi kritiikkiin hattutempulla - Jokereille tärkeät pisteet Moskovasta

KHL / Raportti
Antti Pihlström onnistui maalinteossa debyytissään.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Sairastuvalta palannut Peter Regin ja narrinutussa debytoinut Antti Pihlström jäivät ottelussa Brian O'Neillin varjoon. Parjattu jenkkihyökkääjä vietti kolmen maalin iltaa, kun Jokerit nappasi täyden pistepotin TsSKA:n vieraana numeroin 6-3.

Moskovan illassa kaksi alavireistä joukkuetta pyrkivät korjaamaan kurssejaan. Jokerit onnistui pesemään kasvonsa nöyryyttävän murskatappion jäljiltä ja kaatoi TsSKA:n vahvan esityksen päätteeksi.

− Saimme varmasti lauantaista ison opetuksen. Kävimme joukkueen kanssa syvällä, mutta onneksi saimme kaksi päivää vapaata. Kävimme asioita läpi juurta jaksaen valmennuksen ja pelaajien kesken. Muutokset tuottivat tänään tulosta. Myös Reginin ja Pihlströmin mukaantulo antoivat uskoa ja piristysruiskeen, kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Jesse Joensuu taustoitti Jokerien tiedotteessa.

Vieraiden avain voittoon oli erinomainen toinen erä, jossa joukkue onnistui maalinteossa kolmesti Brian O'Neillin johdolla. Jokerit lisäsi johtoaan päätöserässä, eikä kotijoukkue pystynyt enää vastaamaan huutoon.

– Ensimmäinen vierasvoitto TsSKA:sta on arvokas, sillä tämä on mielestäni KHL:n vaikein paikka pelata, Joensuu jatkoi.

O'Neill Jokereiden sankarina

Ilta alkoi Jokereille tutulla kaavalla. Joukkue otti muutaman hölmön rangaistuksen ja selvitti mallikkaasti niistä koituneet alivoimat, mutta joutui takaa-ajajaksi Dmitri Kugriševin yllätettyä Riku Heleniuksen tarkalla rannelaukauksellaan noin viiden minuutin pelin jälkeen. Pelillisesti helsinkiläiset pysyivät kuitenkin hyvin mukana kotijoukkueen kyydissä.

– Jotkut jätkät sanoivat palavereissamme viisaasti, että hyvä pelitapa on joukkueen selkäranka. Olemme olleet vähän sekava jokeripakka, mutta tänään tukeuduimme ja sitouduimme yhteisesti sovittuihin asioihin aiempaa paremmin, Joensuu kertoi.

Harvalukuinen moskovalaisyleisö sai todistaa vierailijoiden tasoitusta toisen erän alussa. Chay Genoway sai kiekon voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen ja pommitti laatan viivalta ohi TsSKA-vahti Viktor Fasthin. Tilanteessa pitkänhuiskea Marko Anttila esitteli ketteryyttään tekemällä oivan maskin ruotsalaisveskarin eteen.

Erän puolivälin tienoilla maalihanat aukesivat toden teolla. Ensin TsSKA siirtyi uudelleen johtoon Valeri Nitšuškin ehdittyä Heleniuksen tiputtamaan irtokiekkoon ensimmäisenä. Jo seuraavassa vaihdossa O'Neill löysi aukon isäntien puolustuksesta, nousi maalille ja ampui Jokerit jälleen tasoihin. Sama mies oli pahanteossa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun jenkkihyökkääjä ohjasi ylivoimalla Jesper B. Jensenin lähettämän viivalaukauksen kotijoukkueen verkkoon.

Päätöserässä Jokerit onnistui ohittamaan Fasthin tilalle vaihdetun Ilja Sorokinin kahdesti. Ensin Petteri Wirtanen ujutti kiekon ohi venäläisvahdin, ja myöhemmin O'Neill täydensi hattutemppunsa. TsSKA rakensi vielä kavennusosuman ennen loppua, mutta kiri jäi kesken, kun jokeridebytantti Antti Pihlström viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

– Hän on tuttu kaveri kaikille vähänkin lätkää seuraaville. Kaverin fysiikasta kertoo jotain, miten hän tuli mukaan uuteen joukkueeseen. Hän lensi tänne vasta myöhään eilen ja pystyi jo tänään pelaamaan todella korkealla tasolla, Joensuu kehui tuoretta joukkuetoveriaan.

Jokerit huilaa päivän ja jatkaa urakkaansa torstaina Tšerepovetsissa Severstalin vieraana.