Jokerit kampesi voittoon kahdeksannessa erässä

KHL / Raportti
Maratonottelu päättyi lopulta Jokereiden voittoon.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit ei suostunut lähtemään kesälomille vaan haki voiton Moskovasta TsSKA:ta vastaan. Ottelu venyi peräti viidenteen jatkoerään, jossa Mika Niemi ratkaisi helsinkiläisille voiton.

Helsingin Jokerit ja Moskovan TsSKA tahkosivat melkoisen maratonottelun. Varsinainen peliaika päättyi 1–1-lukemissa, ja ratkaisu saatiin vasta viidennessä jatkoerässä, ajassa 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia. Mika Niemi iski Jokereille 2-1-voiton. Jokerit kavensi ottelusarjan 3-2:een.

Ottelu oli KHL:n historian pisin. Edellinen ennätys oli neljän vuoden takaa Lev Prahan ja Donbass Donetskin välisestä ottelusta, jota pelattiin 126 minuuttia ja 14 sekuntia.

Jokereilla oli useita maalipaikkoja ratkaista ottelu niin varsinaisella peliajalla kuin jatkoerissäkin. Joukkueella oli muun muassa hylätty maali, kaksi tolppalaukausta ja kolme hukattua läpiajoa.

Toki myös vastustajalla TsSKA:lla oli lukuisia huippupaikkoja siinä missä vieraillakin. Illan ehdottomia hahmoja olivatkin molempien joukkueiden maalivahdit, Jokereiden Karri Rämö ja TsSKA:n Ilja Sorokin.

Rämölle torjuntoja kirjattiin lopulta käsittämättömät 83, kun Sorokin selvisi 46 torjunnalla.

Illan ja yön peliaikakuningas oli TsSKA:n Nikita Nesterov, joka urakoi yli 53 peliminuuttia.

Tasainen varsinainen peliaika

Ottelu aaltoili puolin ja toisin. Molemmilla joukkueilla oli hyvät ja huonot hetkensä. Yhteistä oli se, että se kummalla oli kiekkokontrolli, oli vahvoilla.

Varsinainen peliaika oli vielä suhteellisen tasaista vääntöä, mutta jatkoerissä TsSKA hallitsi kiekkoa selvästi enemmän.

Jokerit aloitti terävästi rytmittämällä peliään ja luomalla siten pitkiä hyökkäyksiä. Se toi joukkueelle ylivoiman, jossa Brian O'Neill osui Jokereille. Kiekko kimposi päädyn kautta Nicklas Jensenin laukausesta O'Neillille maalin eteen.

Kirill Kaprizovin tasoitus avauserässä syntyi vahvan kaksinkamppailupelin jälkeen. Nuori TsSKA-hyökkääjä punnersi itsensä maalinedustalle ja iski polvillaan taidokkaasti kiekon rystypuolelta maaliin.

Sen enempää hyväksyttyjä maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty. Jokereiden Eeli Tolvanen iski maalin toisessa erässä, mutta maali hylättiin paitsion vuoksi.

TsSKA hallitsi jatkoeriä

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän tempo laski ja riskittömyys korostui. Pitkät kulmapelit olivat isossa arvossa, ja siinä TsSKA pystyi hyödyntämään isokokoisia ja vahvoja hyökkääjiään.

Jokerit oli jatkuvasti ottavana osapuolena, kun peli eteni jatkoerästä toiseen.

Roman Ljubimov runnoi jo kiekon Rämön ohi, kun neljättä jatkoerää oli pelattu kahdeksan minuuttia. Tilannetta tarkastettiin tovi, sillä ennen maalia Geoff Platt ajoi Rämöä kohti, ja tämä menetti kypäränsä. Lopulta maali hylättiin ja peli jatkui.

Jokereiden Tolvaselle avautui loistava sauma ratkaista voitto, kun hän pääsi yksin läpi. Ei maalia, peli jatkui.

TsSKA laukoi jatkoerissä yhteensä 52 kertaa maalia kohti ja Jokerit ainoastaan 29 kertaa. Jokereilla oli kuitenkin maalinteon tehokkuus pykälän parempi.

Niemi ei onnistunut ensimmäisessä jatkoerässä maalinteossa, kun hän pääsi nokikkain Sorokinin kanssa. Viidennessä jatkoerässä hän sai kiekon maalin edessä ja tällä kertaa suupaisi tarkasti ohi Sorokinin. 

Peli päättyi Suomen aikaa noin puoli yksi yöllä. Moskovassa kello oli jo silloin puoli kaksi. Ymmärrettävästi TsSKA:n kotihallista oli osa katsojista suunnannut jo kotia kohti, kun ratkaisumaali syntyi.

Sarja jatkuu lauantaina Helsingissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle