Jokerit voittoon tehohetkellä ja puolustamalla

KHL / Raportti
Juhamatti Aaltonen iski tiistaina voittomaalin läpiajosta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit kohtasi tiistaina Moskovassa Spartakin retro-hengessä pelatussa kamppailussa. Vieraat eivät päässeet kamppailussa juuri edes vetopaikoille, mutta iskivät avauserässä kaksi maalia peräjälkeen. Puolustustaistelu toi lopulta Jokereille täydet sarjapisteet lukemilla 1-3.

Tiistain taisto ei noussut viihdearvoltaan kovin suureksi. Jokerit pelasi kärsivällistä vieraspeliä, eikä missään vaiheessa hyökännyt kovin aktiivisesti. Vieraat kuitenkin pystyivät iskemään avauserässä pari maalia nopealla aikavälillä, mikä riitti lopulta voittoon.

Isännät hallitsivat peliä lähes koko ajan, mutta Jokerit malttoi puolustaa. Kamppailu pysyi tasaisissa lukemissa aivan loppuhetkille saakka, kunnes vieraat pystyivät naulaamaan kolmannen maalinsa.

Jokereiden uusista pelaajista Pascal Pelletier esiintyi etenkin kamppailun alkupuolella pirteästi. Tim Kennedy oli suurimman osan ajasta näkymättömissä. Kerran mies karkasi läpiajoon ja teki maalinkin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Jokereiden laukaukset vähissä

Ottelun avauserä sujui varsin tasaisissa merkeissä. Keskialueen ylittäminen oli kummallekin vaikeaa, eivätkä joukkueet päässeet edes laukaisupaikoille.

Jokereilla oli kuitenkin erän puolivälissä tehohetki. Ensin pirteästi luistellut Pelletier rytmitti sinisen jälkeen peliä, ja jakoi toisella laidalle rynnälleelle Jesse Joensuulle. Laituri iski etukulmasta Jokerit johtoon. Heti avausosuman jälkeen Ville Lajunen vapautti Juhamatti Aaltosen läpiajoon. Taituri ei erehtynyt, vaan harhautti maalivahdin ja nosti rystyllä kattoon.

Toinen erä oli jälleen helsinkiläisille vaikea. Heti erän alussa vieraiden paketti kuitenkin levisi Spartakin pystyhyökkäyksessä, mutta Henrik Karlsson venyi ilmiömäiseen torjuntaan Lukas Radilin avopaikassa.

Aktiivisesti pelannut Spartak pystyi pitämään paineen lähes koko ajan Jokereiden päädyssä. Vieraat kuitenkin jaksoivat puolustaa kärsivällisesti ja pitivät vieraat pois ykkössektorista kohtalaisen hyvin. Kuvaavaa ottelun alun kokonaiskuvalle olivat Jokereiden laukaukset 40 minuutin jälkeen: kahdeksan kappaletta. Päätöserään lähdettiin kuitenkin vieraiden kahden maalin johtoasemassa.

Helsinkiläiset kokivat erässä myös menetyksiä pelaajapuolella, kun Jani Rita sai mailan kasvoihinsa, eikä enää palannut kamppailuun.

Päätöserässä Jokerit sai hyökkäyspeliäänkin vähen enemmän käyntiin, mutta isännät jatkoivat hallintaa. Kavennus syntyi, kun Konstantin Glazatšev takoi limpun verkkoon.

Lopussa vieraat pistivät jokerimaalille kovaa painetta, mikä hermostutti myös Karlssonin. Ruotsalaisvahti riehui ottelun loppupuolella itselleen 2+10-minuutin käytösrangaistuksen, mikä tosin kuittaantui pian Spartakin maalivahdin estämisestä saadun jäähyn myötä.

Jokerit kuittasi pelin lopullisesti, kun Petteri Wirtanen iski vastahyökkäyksen toisesta aallosta ylänurkkaan ja loppulukemiksi 1-3.