Korpikari ratkaisi voiton - Pudotuspeleissä vastaan Minsk

KHL / Raportti
Oskari Korpikari päätti Slovanin KHL-taipaleen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit päätti KHL:n runkosarjan tiistaina 3−2-jatkoaikavoitolla Slovan Bratislavasta. Ottelu oli slovakialaisten toistaiseksi viimeinen ottelu KHL:ssä. Erityisesti Petteri Wirtasen johtama ketju on löytänyt oivan vireen pudotuspelien aattona.

Helsinkiläisten ensimmäinen KHL-runkosarja päättyi pudotuspelien kotiedun arvoisesti. Läntisen konferenssin neljänneksi sijoittunut Jokerit saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa viidenneksi sijoittuneen Minskin Dinamon.

Wirtasen ketju toimii

Pienestä jalkavammasta hyvään vauhtiin toipunut Jere Sallinen iski Jokerit johtoon jo minuutin pelin jälkeen. Terävä rannelaukaus livahti Slovan-maaliin etuylänurkan "kenkälaatikosta". Sallisen lisäksi Petteri Wirtasen johtaman kolmikon toinenkin laituri Juhamatti Aaltonen on jälleen pelikunnossa.

Aaltonen osui toisen erän alussa läpiajosta jo tolppaan. Ryan Gunderson vei Jokerit Sallisen ja Aaltosen syötöistä kahden maalin johtoon toisen erän lopulla.

Viimeinen näytös

Slovanin asenteelle täytyy nostaa hattua. Joukkue nappasi edellisessä ottelussaan 5−2-voiton Pietarin SKA:sta ja taisteli kunniakkaasti myös Jokereita vastaan.

Bratislavalaisten paras pistemies Ladislav Nagy ohitti 35 kertaa torjuneen Riku Heleniuksen kolmannen erän puolivälissä puolittaisesta läpiajosta, ja vain pari minuuttia myöhemmin puolustaja Matt Murley tasoitti lukemat ylivoimalla.

Slovan Bratislavan KHL-taival päättyi jatkoajalla, kun jokeripuolustaja Oskari Korpikari iski kiekon kolmannen kerran ohi hyvin torjuneen Johan Backlundin. Korpikari onnistui maalinteossa myös edellisessä ottelussa Zagrebissa.

Slovan pelasi faneilleen

Hieman ailahtelevasti viime otteluissa esiintynyt Jokerit haki vieraskiertueensa päätteeksi voiton vain viidellä puolustajalla ja 15 kenttäpelaajalla yrittäneestä Slovanista. Kauden mittaan kasvaneista vaikeuksista huolimatta slovakialaisyleisö kannusti joukkojaan loppuun saakka.

Slovanin päävalmentaja Petri Matikainen sen enempää kuin pelaajatkaan eivät ole palkkojaan tällä kaudella nähneet, mutta joukkue osoitti faniensa tapaan sisua ja esimerkkiä seisomalla ryhdikkäästi loppuun asti. Enempää ei ammattilaissarjassa pelaavilta vapaaehtoistyöläisiltä voi vaatia.

Jokereiden kopissa tunnelma on varmasti helpottunut, kun pitkä reissu on ohi ja pakkopullat vihdoin syöty. Jo pitkään mielessä pyörineet pudotuspelit alkavat perjantaina ja lauantaina kahdella kotiottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle