Jokerit ei pystynyt vieläkään kaatamaan Slovania

KHL / Raportti
Nicklas Jensen iski Jokereiden avausmaalin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tapaninpäivänä Helsingistä pisteet hakenut Slovan oli Jokereille voittamaton vastustaja myös lauantaina Bratislavassa. Lukemiksi kirjattiin tiistain tapaan Slovanin 3-2-voitto.

Jokerit loi lauantain ottelussa reilusti tekopaikkoja, mutta tontteja riitti myös isännillä. Maalivahdit Ryan Zapolski ja Jakub Stepanek torjuivat kummatkin erinomaisesti ja pitivät lukemat pieninä.

Vieraat saivat kamppailuun hyvän lähdön, kun Nicklas Jensenin terävä ranne tärähti ylänurkkaan heti ottelun alussa. Erän loppua kohden Jokerit menetti muutaman kerran kiekon pahassa kohdin ja isännät hallitsivat viimeisiä minuutteja. Tämä palkittiin myös tasoitusmaalilla alle minuutti ennen summeria.

Toisessa erässä kummallakin joukkueella oli tekopaikkoja, mutta osumia ei nähty. Verkko heilui aivan päätöserän alussa, kun Nick Ebert ohjasi isännät johtoon. Vähitellen Jokereiden kuvioita löytävä Steve Moses toi vieraat tasoihin erän lopussa, mutta Slovanin Patrik Lamber kuittasi välittömästi iskien pelin 3-2:een.

– Tiedän, että minulta odotetaan maaleja. Oli hyvä juttu, että sain ensimmäisen maalin nopeasti pois alta, mutta tiedän kyllä muutenkin, että pystyn tekemään täällä tulosta. Tässä menee vielä aikaa ennen kuin opin tuntemaan pelisysteemin ja joukkuekaverit, mutta kyllä tämä peli oli jo paljon parempi kuin ensimmäinen peli, myös henkilökohtaisesti. Loimme hyvin tekopaikkoja. Meillä on paljon parannettavaa, mutta sanoisin, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Moses mietti ottelun jälkeen.

Jokerit yritti vielä tasoittaa pelin, mutta lähempänä viimeistelyä oli tyhjää maalia kohti pari kertaa laukonut Slovan. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, ja Slovan otti täten jo viidennen peräkkäisen voittonsa Jokereista. Slovakialaisseuran joulukuun ainoat voitot olivat kuluvan viikon kaksi Jokereiden kellistämistä.

Helsinkiläisillä oli molemmissa Slovan-otteluissa maalipaikkoja, mutta viimeistely ei ollut kovin tehokasta.

– Mielestäni hallitsimme peliä suurimman osan ajasta, meillä taisi olla melkein 40 laukaustakin. Täytyy antaa heille kunniaa, sillä he tekivät paikoistaan maalit tehokkaasti. Olen ollut mukana vasta pari peliä, mutta tiedän, että täällä on menossa jakso, jonka aikana on ollut tiukkoja pelejä, jotka olisi pitänyt voittaa. Tämä oli kokonaisuutena ihan hyvä peli, mutta meidän pitää löytää keinot voittamiseen, Moses summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle