Jokereille kauden neljäs vierastappio

KHL / Raportti
Riku Helenius joutui antautumaan ottelussa kuusi kertaa.
Jokerit taipui vieraskentällä slovakialaiselle Slovan Bratislavalle maalein 6–2. Jokerit oli voittanut joukkueiden kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista, mutta maanantai-iltana kotijoukkue määräsi ottelun tahdin ensimmäisestä minuutista lähtien.

Ottelu kulminoitui Jokereiden lukuisiin henkilökohtaisiin virheisiin ja kotijoukkueen laadukkaaseen viimeistelyyn. Ennen tätä iltaa Jokerit oli hävinnyt tällä kaudella vain kolme vierasottelua.

Slovakialaiset karkumatkalle

Kotijoukkue Slovan sai otteluun unelma-alun, kun Ziga Jeglic iski kotijoukkueen johtoon vain vajaa minuutti ottelun käynnistymisen jälkeen. Porin Ässistä tuttu laituri polkaisi läpiajoon Topi Jaakolan pahan hyökkäyssiniviivan kiekonmenetyksen jälkeen ja veivasi kiekon näyttävästi ohi jokerimaalilla torjuneen Riku Heleniuksen.

Jokerit oli ottanut kahdesta edellisestä ottelusta makeat voitot sarjan kärkipään joukkueita vastaan, mutta ottelun ensimmäisessä erässä helsinkiläisten kone ei ottanut käynnistyäkseen.

Kotijoukkue rokotti avauserässä helsinkiläisiä vielä toistamiseen, jälleen henkilökohtaisen virheen jälkeen. Tällä kertaa Juhamatti Aaltonen hapuili kiekon kanssa omalla alueella, minkä seurauksena Tomas Netik pääsi tälläämään kiekon ylänurkkaan aivan Heleniuksen nenän edestä.

Jokerit pääsi kokeilemaan erän puolivälin jälkeen tärkeän kavennusmaalin merkkauttamista kahden miehen ylivoimalla, mutta Petr Koukalin ylärimalaukaus jäi passiivisen ylivoiman ainoaksi maalintekopaikaksi.

Neljä maalia ottelun toiseen erään

Jokereiden valmentaja Erkka Westerlund oli saanut erätauolla potkittua vierasjoukkueeseen puhtia, ja kaukalossa nähtiin astetta aktiivisempi jokerijoukkue.

Jokerit saikin tuiki tärkeän kavennusmaalin aikaan ylivoimalla Michal Sersenin istuessa kaksiminuuttista. Ryan Gunderson laukoi kiekon ranteella siniviivasta slovakialaisten maaliin, ohi maskin taakse jääneen Jaroslav Janusin.

Jokerit näytti saavan kavennusmaalista vielä lisää energiaa ja painoi pelin seuraavissa vaihdoissa tiukasti slovakialaisten päätyyn.

Kotijoukkue näytti kuitenkin, ettei puntti alkanut jokeripaineen alla tutista.
Jaakolan istuessa kaksiminuuttista pääsi Tomáš Starosta nostamaan Heleniuksen eteen torjuman kiekon jokerimaalin kattoon. Tällä osumalla Slovan karkasi takaisin kahden maalin karkumatkalle.

Jokerit pääsi otteluun jälleen mukaan onnekkaasti, kun läpi ottelun epävarman näköisesti torjunut kotijoukkueen maalivahti Janus lahjoitti Jokereille 3–2 kavennusmaalin. Janus sylki Tomi Mäen maalille heittämän heppoisen kiekon eteensä, minkä jälkeen kiekko kimposi helsinkiläisten kannalta onnekkaasti puolustaja Jordan Sigaletin mailasta omaan maaliin. Maali oli Mäelle vasta kauden toinen täysosuma.

Toisen erän maali-ilottelu, sekä Jokereiden heikko oman alueen puolustaminen jatkui edelleen, kun vapaaseen maalintekopaikkaan unohtunut Milan Bartovič ampui runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi kiekon neljännen kerran ohi Heleniuksen.

Maalia edelsi slovakialaisten aktiivinen karvauspeli, jonka alla jokeripakit olivat läpi ottelun suurissa vaikeuksissa.

Toisen erän loppu oli tasaista vääntämistä, ja neljä maalia sisältäneen erän päätteeksi tauolle lähdettiin avauserän tapaan kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Jokereiden epäonnistunut takaa-ajo

Kolmannessa erässä Westerlund yritti herätellä joukkuettaan ketjumuutoksilla, kun Aaltonen istutettiin LOKOMO-ketjuun Steve Mosesin paikalle, ja ottelussa maaleitta jäänyt Moses siirtyi Niko Kapasen ja Niklas Hagmanin vierelle.

Ketjumuutoksetkaan eivät tuoneet kaivattua herätystä jokerileirissä, vaan joukkueen pelaamisesta paistoi vieraskiertueen tuottama väsymys. Kotijoukkue Slovan tahtoi palavasti ottaa kolmannen voiton putkeen kotiyleisön edessä ja puolusti johtoaan erittäin kurinalaisesti.

Jokerit ei saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin, ja näin ollen neljä minuuttia ennen ottelun päättymistä Michal Vondrka lisäsi slovakialaisten johdon kolmeen maaliin hienolla yksilösuorituksella.

Helsinkiläisten heitettyä pyyhkeen kehään osui Slovan vielä kertaalleen erikoisen näköisestä tilanteesta, jossa loppujen lopuksi tilannetta pelastaa yrittänyt Moses kauhoi kiekon omaan reppuun. Erikoisen maalin tekijäksi merkattiin Václav Nedorost.

Jokereiden vieraskiertueen saldoksi jäi näin ollen kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Jokerit pelaa seuraavan kerran viikon päästä maanantaina, kun Helsinkiin vierailulle saapuu Dinamon Riika.