Jäähyjä sulle, jäähyjä mulle... Jokerit hävisi Bratislavan rangaistusruletin

KHL / Raportti
Jokereiden taistelu ei aivan riittänyt.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit ja Slovan Bratislava väänsivät tiistain myöhäisillassa kerrassaan erikoisen kamppailun: jäähyjä jaettiin läpi ottelun hurjaan tahtiin, ja se sotki molempien peliä. Slovan kaivoi kuitenkin kotivoiton.

Tasaisen ottelun alussa kotijoukkue oli vahvoilla, mutta vieraat paransivat ottelun edetessä. Jokereiden harmiksi se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Slovan voitti lukemin 2-1 erikoisen ja jäähytäyteisen ottelun.

Täyden bratislavalaisyleisön edessä pelattu ottelu alkoi tasokkaasti. Kotijoukkue Slovan aloitti asteen suuremmalla vaihteella, mutta tositapahtumia saatiin odottaa avauserän puoliväliin. Jonathan Cheechoo kikkaili itsensä maalille, mutta ajautui päin Ryan Zapolskia ja sai samalla naamaansa Arturs Kuldan mailan.

Sekavaa tilannetta kelailtiin pitkään videolta, ja lopulta tilanne tulkittiin maaliksi jokerileirin protesteista huolimatta. Maalintekijäksi merkittiin Liigasta monille tuttu Radek Smolenak, joka tuikkasi kiekon mieskasan välistä maaliin.

Erän loppupuolella joukkueet jäähyilivät, ja parhaimmillaan rangaistujen aitiossa aikaansa vietti samanaikaisesti kolme jokeria ja kaksi kotijoukkueen pelaajaa. Isäntien ylivoima oli kuitenkin kehnoa, eikä lisämaaleja enää nähty avauserässä.

Toisessa erässä intensiteetti hieman laski, mutta jäähyily jatkui. Jokerit onnistuikin hyödyntämään ylivoimansa: Tommi Huhtala lakaisi Antti Pihlströmin ohjauksen sisään. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Topi Jaakola, ja tilanteen alusti Sakari Salminen. Näin kelvollisen alkuottelun pelanneen Barry Brustin nolla murtui. Osumassa onnistuivat päivänsankarit: syntymäpäiviään viettänyt Jaakola ja sadannen KHL-pelinsä pelannut Huhtala.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän jatkuvat jäähyt ottivat roolia. Peli pitkittyi, eivätkä pelaajat tuntuneet ajoittain tietävän, mitä jäällä sai tehdä, kun tuomarit vihelsivät jos jonkinlaisia rangaistuksia. Ihme kyllä kumpikaan joukkue ei saanut toisessa erässä aikaan lisämaaleja, vaikka Slovanille tuomittiin toisessa erässä viisi kaksiminuuttista ja Jokereille kaksi.

- Meidän on pelattava tarkemmin ja saatava pelaajia lisää maalin eteen, niin voitamme vielä, Slovanin Nick Plastino uskoi erätaukohaastattelussa.

Plastinolla oli myös oma mielipiteensä illan tuomarityöskentelystä.

- Olemme tottuneet siihen, että meidän hyväksemme tuomiot harvemmin menevät. Täytyy vain yrittää parhaansa, viime kauden Tapparassa pelannut Plastino summasi.

Huippunopeaa laatuvideotarkastusta

Päätöserän alussa jokeriryhmää koeteltiin: Arturs Kulda iski ensi kertaa tällä kaudella kiekon maaliin, mutta Slovan haastoi osuman ja minuutteja kestäneen videokelailun jälkeen nauhalta löytyi kuin löytyikin paitsio, joten maali hylättiin.

Kolmannessa erässä pelaajista alkoi näkyä turhautuminen, kun ottelu venyi. Kovasti kuumeni esimerkiksi Brust, joka moitti tuomareita pitkän tovin erän puolivälillä. Jokerit otti hieman paremmin otetta pelistä tässä vaiheessa, mutta maalipaikoista puuttui terävyyttä.

Loppuhetkillä ottelu alkoi saada farssin piirteitä, kun Chay Genoway sai jäähyn ja lopulta, pitkän pohdiskelun jälkeen, ajettiin ulos. Sekään ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan, vaan mies pyöri ympäri vaihtopenkkiä ennen kuin hänelle kerrottiin, mistä päin kaukaloa pääsi poistumaan. Jäähyn aikana Slovan pääsi kuitenkin iskemään: Cheechoo pyöritti komeasti maalin takana ja sipaisi kiekon maalin eteen, josta Jokereiden Petteri Wirtanen epäonnekkaasti ohjasi kiekon omaan nuottaan.

Rangaistusminuutteja kirjattiin lopulta 18 kotijoukkueelle ja 26 vieraille. Jokereilla oli paikkansa, mutta tasoitus jäi tekemättä, joten kolme pistettä jäivät Slovakiaan.