TsSKA:lle jatkoerävoitto Pietarista - Andrei Kuzmenkosta vieraiden sankari

KHL / Raportti
TsSKA sai tuulettaa voittoa ensimmäisessä konferenssifinaalissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA Pietarin ja TsSKA Moskovan välinen ensimmäinen konferenssifinaali eteni aina jatkoerään asti. Jatkoerässä voiton itselleen otti TsSKA ja se varmisti samalla itselleen ensimmäisen kiinnityksen Gagarin Cup -finaaleihin. Vieraiden suurin sankari oli voittomaalin ja hattutempun ottelussa viimeistellyt Andrei Kuzmenko.

Andrei Kuzmenko sammutti Pietarissa valot iskemällä hattutempun KHL:n läntisen konferenssin ensimmäisessä finaaliottelussa. TsSKA:n 5−4-voittoon päättyneessä ottelussa kaksi Kuzmenkon maaleista syntyi varsinaisella peliajalla ja illan kolmas jäi voittomaaliksi, kun hyökkääjä iski kiekon vastustamattomasti ohi 34 kertaa torjuneen Mikko Koskisen ensimmäisen jatkoerän seitsemännellä minuutilla.

Varsinaisella peliajalla nähtiin kahdeksan maalia. Kolmen erän aikana kotijoukkueen tehomiehenä hääri Nikita Gusev, joka merkkautti tililleen tehot 1+1. Vierailta Kirill Kaprizov syötti kaksi joukkueensa neljästä maalista ja oli vieraiden näkyvin pelaaja.

Tiukat pudotuspeliottelut yleensä ratkeavat rohkeammalle joukkueelle ja niin tälläkin kertaa.

SKA vahvasti ottelun alkuun

Ensimmäinen erä Pietarin jääpalatsissa oli pitkälti kotijoukkueen näytöstä. SKA tuli väkevästi otteluun kiinni ja loi kerta toisensa perään loistavia maalintekopaikkoja.

Palkinnon hyvästä yrityksestä joukkue sai seitsemännellä minuutilla, kun Gusev halkaisi tiiviin TsSKA-viisikon syöttämällä kiekon yli kentän Artjom Zubin lapaan. SKA-puolustaja laukoi kiekon kohti Ilja Sorokinia, joka torjui ison paluukiekon eteensä ja tämän suti vieraiden tyhjään maaliin Pavel Datsjuk.

Ensimmäisen erän aikana moskovalaiset olivat monesti totaalisesti purjeisssa, mutta erätauolle lähdettiin pietarilaisten maalin johdosta.

Avoimien ovien päivät toisessa erässä

Ensimmäisessä erässä lataus oli vielä hieman heikko, mutta kaikki muuttui toiseen erään. Ottelun intensiteetti nousi kerrasta ja molemmat joukkueet olivat pelissä täysillä mukana.

Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Mihail Grigorenko iski näyttävästi kiekon ohi Koskisen junioritähti Kaprizovin loistavasta esityöstä. Neljä minuuttia edellisestä oli Kuzmenkon vuoro iskeä illan ensimmäinen osumansa. Neloskentässä viilettävä hyökkääjä ajoi voimalla maalille ja nosti kiekon etukulmasta ohi suomalaisveskarin vieden vieraat edelle.

Kuzmenkon maalista kului vain reilut kymmenen sekuntia, kun Nikolai Prohorkin iski pelin tasoihin. Kolme minuuttia SKA:n tasoituksen jälkeen oli vieraiden vuoro jälleen palata johtoon, kun Aleksander Popov napautti kiekon ohi Koskisen. Ensimmäisessä erässä Datsjukin avausmaaliin unelmaesityön tehnyt Gusev iski vielä ylivoimalla pelin 3−3:een ennen kolmatta erää.

Kolmas erä tarkkaa pelaamista

Kahdessa ensimmäisessä erässä piisasi todella paljon vauhtia. Kolmanteen erään joukkueet kuitenkin rauhoittuivat ja alkoivat pelata tarkemmin.

Varovaisuudesta huolimatta maaleja nähtiin varsinaisen peliajan päätöserässä kuitenkin kaksin kappalein. Ensin Kuzmenko vei TsSKA:n jo kolmannen kerran johtoon, kun hyökkääjä ohjasi Andrei Svetlakovin vedon lähietäisyydeltä ohi Koskisen.

Vieraiden johto ei tälläkään kertaa kauaa kestänyt ennen SKA:n tasoitusta. Reilu minuuttia myöhemmin TsSKA:n kammottava oman pään puolustuspelaaminen kostautui ja Sergei Plotnikov iski maalin edustalta pelin tasoihin.

Jatkoerä ratkesi huimaan yksilösuoritukseen

Ensimmäisen konferenssifinaalin jatkoerään lähdettiin TsSKA:n hallinnassa. Tiukat pudotuspeliottelut yleensä ratkeavat rohkeammalle joukkueelle ja niin tälläkin kertaa.

Ottelu kääntyi lopulta TsSKA:n eduksi, kun 22-vuotias Kuzmenko purjehti maalin taustalta parhaaseen maalintekosektoriin ja täräytti kääntölaukauksella kiekon takakulmaan ohi suomalaisveskarin. Hän viimeisteli hattutempullaan ottelusarjan ensimmäisen pelin moskovalaisten nimiin.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Pietarissa toisella ottelulla. Gagarin Cup -finaaleihin vaaditaan neljä voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle