Sitkeä Jokerit jo kuuden ottelun voittoputkessa

KHL / Raportti
Jere Sallisen (76) johtama kolmikko jatkoi hyviä otteitaan. Tim Kennedy (10) onnistui maalinteossa.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit venytti voittoputkensa jo kuuteen otteluun, kun se voitti vieraissa Severstal Tšerepovetsin niukasti maalein 2–1. Pudotuspelimahdollisuutensa jo menettänyt Severstal oli yllättävän hankala vastustaja.

Läntisen konferenssin jumbojoukkueella Severstalilla oli vain voitettavaa, kun vieraaksi saapui taulukon toisessa päässä viiden ottelun voittoputkessa porskuttanut Jokerit.

Edelliset kuusi ottelua torjunut Jokerit-vahti Henrik Karlsson istui penkillä, kun Jokereiden maalia vartioi kahden viikon tauon jälkeen Riku Helenius.

Sairastelun jälkeen kaukaloon palanneen Heleniuksen alku oli synkkä, kun Vadim Berdnikovin pienestä kulmasta ampuma helppo kiekko lurahti sisään etunurkasta jo ensiminuuteilla.

Jokereiden pirteimmäksi noussut hyökkäyskolmikko Tim Kennedy-Jere Sallinen-Juhamatti Aaltonen tasoitti ottelun hetkeä myöhemmin, kun Kennedy lusikoi kiekon sisään maalin edestä.

Severstal sössi, Regin kiitti

Ajattoman tyylikkäissä kaivoskaupungin mustissa liekkipaidoissaan taistellut Severstal ei pystynyt horjuttamaan Jokereiden puolustusta edes ylivoimalla, vaan helsinkiläiset pystyivät pitämään kotijoukkueen loitolla maalipaikoilta.

Jokerit hallitsi kiekollista peliä, mutta ei itsekään päässyt kunnollisille maalipaikoille, vaan joutui pyörittämään kiekkoa laidoilla. Toisen erän lopulla Arturs Kulda kilautti kiekon tolppaan terävällä rannelaukauksella, mutta toisellekin erätauolle lähdettiin 1–1-tasalukemissa.

Ensimmäisen lurpsahduksen jälkeen Heleniuksen otteet paranivat, tosin hänelle kirjattiin toisessa erässä vain neljä torjuntaa. Kolmannessa erässä Heleniuksen toinen hörppy oli lähellä, kun kiekko kävi jo maaliviivan tuntumassa.

Jokereiden Peter Regin ratkaisi voiton vain sekunteja ennen varsinaisen peliajan päättymistä ylivoimalla, kun Severstal hölmöili itselleen joukkuerangaistuksen väärän vaihdon seurauksena.

Siipirikkoisena isoon peliin?

Päivän huonona Jokerit-uutisena Petteri Wirtanen oli koko kolmannen erän poissa kokoonpanosta blokattuaan kiekon kivuliain seurauksin.

Pitkän seitsemän ottelun vieraspeliputken kolmas vastus on useampaa luokkaa haastavampi, kun perjantaina Moskovassa on edessä väkivahva sarjakärki Moskovan TsSKA. Voittoputkesta huolimatta ottelu mittaa todella Jokereiden iskukykyä tulevia pudotuspelejä ajatellen.