Jokeritunteet kuumenivat Tšerepovitsissa - yksi piste tuliaisina

KHL / Raportti
Ratkaisumaali meni Riku Heleniukselle turhan helposti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit nousi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta pistettä enempää Tšerepovetsista ei mukaan irronnut.

Helsingin Jokerit lähti vieraspeliin torstaina kovin odotuksin hyvän TsSKA-ottelun jälkeen, mutta joutui poistumaan Severstalin hallista tappio niskassaan. Mukaan lähti yksi piste ja jälleen yksi opetus siitä, mihin liika jäähyily johtaa.

Ottelu ratkesi jatkoerässä helsinkiläisten kannalta harmillisen helposti, kun Dmitri Kagarlitskyn heppoinen laukaus pienestä kulmasta yllätti jokerivahti Riku Heleniuksen.

Jokerit pelasi avauserässä alivoimaa peräti seitsemän minuuttia. Helsinkiläisten alku otteluun oli karmea, kun Roope Talaja joutui jättämään leikin kesken heti alkuun taklattuaan kotijoukkueen pelaajaa tyhmästi selästä. Severstalin pelaajat eivät saaneet ylivoimalla ihmeitä aikaan, mutta hieman ennen erän puoliväliä kotijoukkue onnistui.

Avausmaali syntyi, kun kiekko pomppi päädystä suoraan Daniil Vovchkenkolle, jolla oli helppo työ viimeistellä osuma. Jokerit ei kuitenkaan lannistunut, vaan pääsi tasoihin jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Osuman iski tulikuuma Brian O'Neill, joka on tahmean alkukauden jälkeen päässyt kerrassaan hurjaan pistevireeseen. Ville Lajunen jäähyili vielä erän lopussa, mutta kotijoukkueen ylivoima oli yhä tehotonta.

Toinen erä oli rikkonainen ja sitä sävyttivät lukuisat jäähyt. O'Neill innostui nyrkkitappeluun tilanteessa, jossa jokerikapteeni Peter Reginiä taklattiin, ja moni muukin narripaita ehti kuluttaa jäähypenkkiä erän aikana. Kotijoukkue sai helsinkiläisten harmiksi ylivoimansa kuntoon: ensin Kagarlitsky vei tšerepovetsilaiset johtoon, ja pian sen jälkeen Ilveksestä, HPK:sta ja SaiPasta tuttu Vojtech Polak vei kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi tasatilanteeseen päätöserässä. Lajunen kavensi ottelun tilanteeseen 3-2 ennen päätöserän puoliväliä, ja kapteeni Regin iski tasoitusosuman vain pari minuuttia myöhemmin.

Jokerit jatkaa otteluitaan maanantaina kotonaan, kun Torpedo saapuu vierailulle Helsinkiin.