Jokerit voitti vauhdikkaan maalijuhlan - Rämö joutui jättämään pelin kesken

KHL / Raportti
Jokerit ja Salavat Julajev Ufa pelasivat tasokkaan ja tasaisen kamppailun. (arkistokuva)
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit haki tärkeän 5-4 vierasvoiton Ufasta voittomaalikilpailun jälkeen. Voitolla oli hintansa, sillä maalivahti Karri Rämö joutui jättämään ottelun kesken jo alkuminuuttien jälkeen.

Jokerit päätti vieraskiertueensa hakemalla matkaansa kaksi pistettä Ufasta. Ottelussa nähtiin huippuprofiilin suomalaisvalmentajien kohtaaminen, jossa Jukka Jalosen luotsaama vierasjoukkue vei pidemmän korren. Voitto oli tärkeä, sillä Erkka Westerlundin luotsaama Ufa on ollut viime aikoina hyvässä vireessä. 

Jokerit oli ottelussa sitkeä, sillä se nousi kolmesti maalin takaa rinnalle. Vieraat olivat tehokkaita myös voittomaalikilpailussa, kun Brian O'Neill, Olli Palola ja Steve Moses onnistuivat maalinteossa.

– Oli mahtavaa saada viimein voitto. Pelasimme hyvän ottelun hyvää joukkuetta vastaan, joka oli todella hyvä hyökkäämään. Päästimme vähän liikaa maaleja, mutta toisaalta pystyimme myös tekemään paljon maaleja. Olemme monta kertaa olleet tasatilanteessa kolmanteen erään lähtiessä tai kolmannen erän aikana, joten oli iso asia saada voitto ja nähdä, että pystymme voittamaan, Regin kuvaili Jokereiden tiedotteessa.

Jokerivalmentaja Jukka Jalonen sekoitti hyökkäysketjuja varsin voimakkalla kädellä reissun viimeiseen otteluun. Regin pelasi yhdessä Jesse Joensuun ja Mosesin kanssa. Kolmikko oli vaihdosta toiseen Jokereiden parhaimmistoa ja osoitti vahvaa taisteluilmettä läpi ottelun. Moses teki ottelun avausmaalin, Joensuu 3–3-tasoitusosuman kolme sekuntia ennen toisen erän päättymistä ja Regin itse onnistui 4–4-osumassa kolmannessa erässä.

- Iso peli. Tutut valmentajat, paljon tuttuja pelaajia. Haluamme todella voittaa tämän ottelun, ja niin haluavat hekin, ja se näkyy jäällä. Tuntuu jopa hieman kuin pelaisi pudotuspelejä jo, kommentoi Moses toisen erän jälkeen haastattelussa.

Reginin tämän kauden tuttu tutkapari Nicklas Jensen pelasi tiistaina kakkosketjussa O'Neillin ja Eeli Tolvasen kanssa. Jensen laukoi 2–2-tasoituksen toisessa erässä ja loi runsaasti maalipaikkoja, joten myös tämä kolmikko osoittautui toimivaksi.

Jokerit hävisi vieraskiertueensa kolme ensimmäistä ottelua yhdellä maalilla. Jokerit on jo varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta joutuu vielä taistelemaan läntisen konferenssin kolmossijasta, jonka varmistaakseen joukkue tarvitsee seitsemän pistettä jäljellä olevista neljästä ottelusta.

– Sarjasijoituksen näkökulmasta tämä voitto otti vähän painetta pois myös tulevan viikonlopun suhteen. Haluamme nousta Lokomotivin ohi kolmanneksi. Tämä reissu oli vaikea, mutta ei tämä ollut niin huono kuin tulokset antavat ymmärtää. Olemme yrittäneet hyvin joka pelissä, ja ehkä onnikaan ei ole ollut ihan puolellame. Oli todella tärkeää löytää taas se tuttu voittamisen tunne, Regin päätti.

Jokereiden maalilla ottelun aloitti vasta olympiajoukkueeseen nimetty Karri Rämö, mutta tämä joutui luistelemaan vaihtoon jo avauserässä törmättyään Joonas Kemppaisen kanssa. Ryan Zapolski pelasi ottelun loppuun.

Aiemmin Ufassa pelannut Sami Lepistö ei ollut unohtunut kotijoukkueen kannattajilta. Puolustaja sai faneilta suuret suosionosoitukset ottelun jälkeen ja hän pääsi myös KHL:n haastatteluun kommentoimaan ottelun jälkeen. 

- Vaikea peli. Heillä on hyvä joukkue ja olimme ajoittain pulassa. Onneksi onnistuimme kaivamaan voiton tästä, Lepistö totesi haastattelussa.

Jokerit pelaa vielä ennen olympiataukoa kaksi ottelua Dinamo Riikaa vastaan, perjantaina Helsingissä ja sunnuntaina Riiassa.

- Pelit Riikaa vastaan ovat tietysti nyt mielessä ja sitten on olympialaisten aika. Me joukkueeseen päässeet olemme tietysti iloisia paikoistamme, Lepistö jatkoi.

Lähde: Jokereiden tiedote

» Lähetä palautetta toimitukselle