Nolo selkäsauna Kiinassa - Jokereille kolmas perättäinen tappio

KHL / Raportti
KHL-tulokas Kunlun vieraili Helsingissä aiemmin tällä kaudella. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hävisi Pekingissä Kunlun Red Starille maalein 6-3, vaikka teki ottelun ensimmäiset kaksi maalia. Pudotuspelipaikan kannalta tärkeiden pisteiden menettäminen veti mielet matalaksi jokerileirissä.

Vain viikko komean SKA-voiton jälkeen Jokerit on vaipunut varjojen maille. Kaksi kotiottelua ennakkoon heikkoja Severstalia ja Ladaa vastaan päättyivät noloihin tappioihin, eikä vieraskiertue KHL:n itäisimpien joukkueiden luona alkanut sen paremmin. 

Kiinalainen Red Star Kunlun tappelee Jokereiden tapaan vielä kynsin hampain pudotuspelipaikasta, ja torstain ottelussa pekingiläiset halusivat tärkeät pisteet Jokereita enemmän. Ottelun alku oli tasainen, mutta helsinkiläisten tilanne näytti ottelun puolivälissä jo todella hyvältä. Jokerit oli karannut kahden maalin johtoon Brian O'Neillin ja Roope Talajan maaleilla, joten 29. peliminuutilla alkanut ylivoima olisi voinut olla tilaisuus tiputtaa kiinalaiset kyydistä.

Toisin kävi. Kunlun oli pelannut alivoimaa vain parikymmentä sekuntia, kun Chad Rau onnistui lyömään kiekon ohi Ryan Zapolskin neljän jokeripelaajan estelyistä huolimatta. Tämän jälkeen Jokerit vaikutti menneen henkisesti lukkoon koko joukkueen voimin, ja kotijoukkue meni menojaan. Tasoituksen iski vain pari minuuttia myöhemmin Martin Bakos, ja osumaan merkittiin syöttöpiste yhdelle joukkueen monista suomalaisista, Janne Jalasvaaralle

– Heidän ensimmäinen kavennusmaalinsa alivoimalla oli iso käännekohta. Mielestäni emme olleet edes avauserässä kovin hyviä, vaikka saimmekin johtomaalin. Etenkin vieraspelissä kahden maalin johto on iso juttu. Meidän olisi pitänyt tehdä ylivoimalla 3–0-maali, mutta annoimmekin heille kavennusmaalin. He saivat siitä momentumia, joka käänsi ottelun. Meidän ylivoimamme on syypää tähän, itsekin maalia läheltä todistanut Peter Regin kuvaili Jokereiden tiedotteessa.

Päätöserä sai Jokereiden kannalta painajaismaisen alun kun O'Neill joutui jäähylle ja kotijoukkue pääsi ylivoiman turvin iskemään johtomaalin. Asialla oli Damien Fleury, ja vain muutama minuutti myöhemmin Tomas Marcinko vei kiinalaiset jo kahden maalin johtoon. Tobias Viklundin 5-2-maalia seurasi harvinainen episodi, kun kiekko kimposi kovalla nopeudella maalin kattoon ja ulos, eikä edes vieressä seisonut tuomari nähnyt mitään. Seuraavalla pelikatkolla tehty videotarkastus paljasti, että kyseessä oli selvä maali.

– Heillä oli hyviä laukojia. Maalivahtimme Zapolski oli etenkin avauserässä hyvä, kun emme pelanneet kovin hyvin. Kolme tehtyä maalia vieraskaukalossa pitäisi riittää voittoon, jos puolustamme tiiviisti. Emme olleet tarpeeksi vahvoja kiekossa ja annoimme helppoja maaleja kiekonmenetyksistä. Se asia täytyy korjata seuraavaan peliin, Regin harmitteli.

Jokerit pääsi vielä Ville Lajusen maalilla kahden osuman päähän, mutta Tomi Sallisen 6-3-osuma tyhjiin lopetti helsinkiläisten pyristelyt. Näin Jokerit jatkaa vieraskiertuettaan kolmen ottelun tappioputki niskassaan. Seuraava paikka putken katkaisuun on lauantaina Vladivostokissa ottelussa, joka alkaa Suomen aikaa jo kello 9 aamulla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle