Joensuulla pirteä paluu - Jokerit taipui voittolaukauksilla

KHL / Raportti
Jesse Joensuu palasi kaukaloon väkevästi. Arkistokuva.
Jokereilla oli edessään paluu arkeen perjantain voitokkaan TsSKA-trillerin jälkeen. Illan vastustaja vaihtui sarjakärjestä häntäpään seuraan ja näyttämö Helsingin areenasta venäläishalliin. Yhtälö oli narripaidoille myrkkyä, kun Neftehimik Nižnekamsk kaatoi helsinkiläiset voittomaalikisassa numeroin 3-2.

Jokerit näytti jo jäävän pisteittä, kun Neftehimik siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon vain vajaat viisi minuuttia ennen loppua. Kaukaloon palannut Jesse Joensuu aloitti kuitenkin vieraiden kirin, ja Marko Anttila löi pelin tasoihin sekunteja ennen päätössummeria kauden ensimmäisellään.

– Vastustaja puolusti tosi tiukasti. Heidän pelinsä on aika puolustusvoittoista, eivätkä he rynni vastaan. Vaikea vastustaja, Joensuu kertasi Jokerien tiedotteessa.

Varsinaista peliaikaa seurannut jatkoaika oli maaliton, joten illan voittaja ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Liigastakin tuttu Dan Sexton iski isäntien ratkaisevan osuman, kun Michael Keränen ei onnistunut vieraiden tasoittavalla vuorolla.

– Kyllä pitää ottaa posia puseroon, kun pystyimme nousemaan tasoihin tänään vain 10 sekuntia ennen loppusummeria. Näitä nousuja eivät huonot joukkueet tee, Joensuu jatkoi.

Tutut kompastuskivet

Läpi ottelun haluttomasti ja raskaalla jalalla pelannut Jokerit sai, mitä tilasi. Esimerkiksi hyökkäyspään vastuunkantajiksi ennakkoon kaavaillut Keränen ja Brian O'Neill jatkoivat varjojen mailla vaeltamistaan, ja etenkin Keränen tuntui välillä olleen kiinnostuneempi ex-seuratoverinsa, Neftehimik-vahti Ville Kolppasen kanssa seurustelusta kuin maalinteosta.

Neftehimikin suomalaisedustus olikin ottelussa suuressa roolissa. Isäntien tolppien välissä esiintynyt Kolppanen pelasi kelpo ottelun ja kruunasi esityksensä voittomaalikisassa pysäyttämällä niin Joensuun kuin Keräsenkin yritykset. Ottelun avausmaalin ohjasi puolestaan täksi kaudeksi Nižnekamskiin siirtynyt ja pirteän ottelun pelannut Tomi Sallinen.

Löysästi esiintyneen jokeripakan harvoja valopilkkuja olivat jälleen joukkueensa molemmat maalit alustanut Sakari Salminen ja loukkaantumisensa jälkeen kaukaloon palannut Joensuu, joka rymisteli kotijoukkueen maalille vaihto toisensa perään. Vieraiden kannalta ilon aiheiksi voidaan lukea lisäksi hyvin torjunut Riku Helenius sekä kauden avausmaalinsa kriittisellä hetkellä iskenyt Anttila, joka ehti ottaa myös nyrkein yhteen vastustajan kanssa.

Muuten helsinkiläisryhmän esitys oli aneeminen ja tappio ansaittu. Jokerien onkin parannettava peliään roimasti, jos joukkue mielii kerätä pisteitä tulevista otteluistaan.

– Pelimme on nyt reilun kymmenen kierroksen jälkeen jo valmiimpaa. Kolmen pinnan voitot ja paremmat 60-minuuttiset, niitä me kuitenkin kaipaamme. Tasaisessa sarjassa maalinteko voi olla joskus tervanjuontia. Tarvitaan taistelua, eikä keskittyminen saa herpaantua. Se on hokijargonia, mutta niin se vaan on, Joensuu linjasi.

Seuraavan kerran Jokerit pelaa keskiviikkona, kun se iskee yhteen Kazanissa Ak Barsin kanssa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle