Jokerit ei säikähtänyt Medveščakin painetta

KHL / Raportti
Medveščakin ja Jokereiden peli pienessä kaukalossa meni ajoittain painimiseksi.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit kävi Kroatian kapeassa kaukalossa sekavahkon taiston Medveščakin vieraana. Isäntien peli oli pahasti hukassa, kun vieraat veivät kamppailun rauhallisella puolustamisella sekä nopeilla pystyhyökkäyksillä.

Kapeassa kaukalossa kotiottelunsa pelaava Medveščak oli torstaina liikkeellä kapealla materiaalilla. Joukkueen viisikkopeli oli hajanaista, eikä isäntien peli lähtenyt lentoon missään vaiheessa. Medveščak pyrki tapansa mukaan paineistamaan ja karvaamaan lujasti, mutta Jokerit pääsi hyvin pois omasta päästään.

Jokerit pystyi sopeutumaan pienempään tilaan kohtalaisen hyvin. Hitaat hyökkäykset menivät tosin usein puskemiseksi ja pitkien pyöritysten luominen Medveščakin päätyyn tuotti vaikeuksia. Sen sijaan nopeat pystyhyökkäykset repivät isäntien pakettia muutaman kerran hajalle ja täten vieraat pääsivät hyviin paikkoihin.

− Oli miellyttävää nähdä, että pelasimme hyvin pienessä tilassa ja ajassa, ja purimme hyvin paineen. Varsinkin ensimmäisessä erässä pääsimme hyvin paineen alta pois ja pääsimme parin maalin johtoonkin, Jukka Jalonen kommentoi Jokereiden kotisivuilla.

Onnistuneeksi Jokereiden pelissä voidaan lukea jo jonkin aikaa hyvin toiminut alivoima. Myös maalivahti Riku Helenius oli etenkin ottelun alkupuolella tärkeässä osassa.

Jokereilla räväkkä alku

Jokereiden vieraskiertueen toinen ottelu sai erinomaisen alun. Heti ensimmäisessä ylivoimassa kapteeni Peter Regin iski vakiopaikaltaan pienestä kulmasta kiekon maalin kattoon.

Pian tämän jälkeen erinomaisen ottelun pelannut Marko Anttila nousi laidasta ja ampui maalia kohti. Epävarmasti torjunut Drew MacIntyre sylkäisi kiekon eteensä, ja maalille rynnännyt jokeripakki Rasmus Rissanen huitasi ilmasta KHL-uransa avausosuman.

− Hienosti laittoi Rissanen ilmasta. Olemme noita tilanteita harjoitelleet joukkueena. Nykypäivänä tullaan paljon laitojen kautta sisään, mutta suorista laukauksista ei saa usein maaleja. Kahden miehen taustatuki maalille on tärkeä, oli se sitten pakki tai hyökkääjä, Anttila mietti.

− Kyllä täytyy sanoa, että oli mukava pelata. Harvoin tulee näitä kapean kaukalon pelejä, muualla tuppaavat olemaan isoja.

PItkään ei Jokerit kuitenkaan 2-0-johdosta nauttinut. Mika Niemi hävisi oman pään aloituksen ja Lucas Lessio napautti ranteen ylänurkkaan. Jokerit kuittasi zagrebilaisten osuman hieman vastaavalla tavalla toisessa erässä kun hyökkkäyspään aloitusvoiton jälkeen Anttilan matala sutaisu painui MacIntyren ohi.

Ottelun lopullisen ratkaisun iski kolmannessa erässä Tommi Huhtala, kun hän karkasi pystysyötöstä läpiajoon ja veivasi Jokerit kolmen maalin karkumatkalle. Medveščak kiri vielä yhdellä maalilla, mutta lopulta Regin ampui vielä loppulukemiksi tyhjään maaliin Jokereiden 5-2-voiton.

− Saimme oikeanlaista aggrea tiistain Slovan-tappiosta. Käsittelimme sen oikein ja olimme valmistautuneet hyvin. Pääsimme hyvin pois paineen alta, ja he juoksivat itsensä ulos. Vahva esitys kaikilta ketjuilta, Anttila kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle