O’Neill survoi Jokerit jatkoaikavoittoon

KHL / Raportti
Jokerit haki Jaroslavlista jatkoaikavoiton.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit kävi hakemassa sunnuntaina vierasvoiton Jaroslavlista. Jatkoajalla joukkueen sankariksi nousi Brian O’Neill, joka luuti kiekon verkon perukoille aivan maaliviivan tuntumasta.

Ottelu Jaroslavlissa venyi jatkoajalle, mutta Jokerit sai sen alkuun ison edun, kun kotijoukkue otti rangaistuksen aivan varsinaisen peliajan lopussa. Vieraat käyttivät tilaisuuden hyväkseen, kun Brian O'Neill taisteli Olli Palolan ampuman laukauksen paluukiekon perille asti.

Yhdysvaltalaishyökkääjälle ilta oli onnistunut, sillä hän teki myös Jokereiden toisen maalin. Yhteispeli Palolan ja sarjan pistepörssin kärkikahinoihin sunnuntain kahdella syöttöpisteellään nousseen Eeli Tolvasen kanssa on asettunut uomiinsa.

– On ollut kiva saada hyvä lähtö kauteen. Aina ei saa pomppuja, eivätkä kiekot mene oikeaan suuntaan. Mutta kun pelaamme hyvin, mahdollisuuksia tulee ennemmin tai myöhemmin. Toki tässä auttaa, että pelaamme hyvää kiekkoa ja saamme sitä kautta yksilöillekin vähän enemmän mahdollisuuksia. Olen kyllä onnellinen, että olen saanut omalta osaltani apinan pois selästä jo nyt, O'Neill kertoi.

– On helppo löytää kemia tuollaisten pelaajien kanssa, sillä he tekevät oikeita asioita ja pystyvät rakentamaan hienoja kuvioita. Heillä tosin olisi hyvä kemia varmasti ihan kenen kanssa tahansa. On ehdottomasti hauskaa pelata heidän kanssaan. Toivottavasti saamme tuloksia myös jatkossa.

Jokerit sai kamppailuun hyvän lähdön, kun se iski avausmaalin jo alkuminuuteilla. Vieraat kuitenkin rynnistivät rinnalle ja ohi Jokereiden jäähyillessä. Hallinta keikahti toisessa erässä Jokereille O'Neillin ja John Normanin osumilla. Varsinaisen peliajan tasatulokseen päädyttiin lopulta Petri Kontiolan päätöserän puolivälissä tekemän osuman myötä.

– Pelasimme hyvin tänään, ja etenkin alku oli hyvä. Lokomotivilla on huipputason ylivoima, joka onnistui saamaan kaksi nopeaa maalia. Toisen erän puolivälissä pääsimme takaisin kiinni omaan peliimme. Se on ollut isoin juttu tällä kaudella, että kun pelaamme omaa hyvää peliämme, meidät on vaikea voittaa, O'Neill kertasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle