Ladakaan ei pysäyttänyt Jokereita

KHL / Raportti
Ryan Zapolski torjui toisen peräkkäisen nollapelinsä.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokereiden voittokulku jatkui Toljatissa, josta vierasjoukkue haki 4-0-voiton. Jokerit otti jo avauserässä pelin haltuunsa, eikä Lada päässyt oikein missään vaiheessa edes haastamaan suomalaisjoukkuetta.

Avauserä Toljatissa näytti pelin merkit: isäntien paketti oli sekaisin ja vieraat tekivät mitä halusivat. Toljatilaisilla oli suuria vaikeuksia omassa päässä, ja hyökkäyksiin se pääsi todella harvoin. Tasoero itäisen konferenssin pohjalle jämähtäneen Ladan ja lännessä huimassa voittoputkessa seilaavan Jokereiden välillä oli todella suuri.

Jokerit sai hallintansa näkymään myös tulostaululla. Ensin iski Matt Gilroy suoraan voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Erän puolivälissä Olli Palola pääsi iskemään läheltä vieraat kahden maalin karkumatkalle, kun Ladan pelaajat ryntäilivät omassa päässä kuka minnekin.

– Ei Lada ole huono jengi. Täällä ovat kaikki sellaisia, että jos tänne tulee henkseleitä paukuttelemaan ja luulemaan, niin nuha tulee. Hommien kautta, niin ne pisteet lähtevät mukaan. Kyllä me paiskitaankin kovasti hommia pelistä toiseen. Kun luistelleen ja kamppaillaan, niin peli on tuon näköistä. Ei siinä ole sen suurempia salaisuuksia, Palola tiivisti.

Jokerit puolusti johtoaan eleettömästi

Toisessa erässä Jokereidenkin intesiteetti laski ja isännätkin saivat enemmän hyökkäyksiä, mutta varsinaisia tekopaikkoja toljattilaiset eivät luoneet. Erän hienoimman suorituksen esitti Brian O'Neill, joka alivoimalla karvasi Ladan alimmalta pelaajalta kiekon pois ja viimeisteli läpiajosta lukemat 0-3:een.

Päätöserä jatkui samoissa merkeissä, eikä Jokereilla ollut ongelmia turvata johtoaan. Loppulukemat 0-4 latasi uransa ensimmäisen KHL-maalin tehnyt Henri Ikonen. Tämänkin osuman Jokerit teki suoraan voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

– Ottelun alussakin oli hyviä paikkoja. 4–0-osuma ei ole niin tärkeä, mutta hyvä, että sen sai alta pois. Ei tässä niin omia maaleja lasketa, 13 voittoa kuulostaa paljon paremmalta. Itselläkin on helpompaa, kun kaikilla kulkee, Ikonen laskeskeli.

– Meillä on viisi ketjullista hyökkääjiä ja kahdeksan puolustajaa. Kaikki eivät vain aina mahdu pelaamaan. Se on meille vahvuus. Kaikki ovat aina valmiina otteluihin, kun he tietävät, että uusi äijä tulee tilalle, jos peli ei kulje.

Jokereiden hyvä puolustaminen ja Ladan aneemisuus antoivat maalivahti Ryan Zapolskille hyvän sauman pelata toisen nollapelin putkeen, ja jenkkivahti pitikin maalinsa puhtaana 22 torjunnallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle