Anttila pelasti Jokerit

KHL / Raportti
Jokerit väänsi tärkeät pisteet Jugralta.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsingin Jokerit kävi perjantaina nihkeän kamppailun Hanti-Mansijskissa. Helsinkiläiset johtivat ottelua pitkään, mutta isännät rynnivät päätöserässä tasoihin. Marko Anttilan voittomaali kolme minuuttia ennen loppua takasi kuitenkin Jokereille tärkeät kolme pistettä.

Jokereiden lähtö illan otteluun oli mahdollisimman vaikea, kun Jugra iski heti alussa kiekon verkkoon. Vieraat kuitenkin toipuivat tästä, ja hallitsivat kamppailua tasakentällisin. Tulosta tuli erän puolivälin jälkeen, kun Mika Niemi ja Peter Regin viimeistelivät reilun puolen minuutin sisään.

Ottelun edetessä hallinta siirtyi selkeästi isännille ja Jokerit joutui puolustuskannalle. Jugran karvaus toimi hyvin, eikä Jokerit pystynyt käynnistämään hyökkäyksiään. Vieraiden peliä rasittivat paljon myös jäähyt, joita joukkue otti runsaasti.

– Paljon alivoimaa tänään. Jouduimme tappamaan niitä, emmekä saaneet omaa kiekollista peliämme käyntiin. Kotijoukkue laittoi kaiken likoon, sillä he olivat paineettomassa tilassa. Varsinkin kolmannessa erässä kaveri painoi kovaa, ja olimme vähän myllyssä. Aika huipputärkeä voitto meille, ja hieno lähteä tästä seuraavaan peliin, Marko Anttila summasi.

– Joku on sanonut, että on voittavan joukkueen merkki, kun jätkillä on jääpusseja pelin jälkeen. Nyt näytti olevan. Alivoimajätkät hoitivat tänään hommansa hyvin. Alivoima on ollut kauden mittaan vaikeaa. Välillä se on ollut hyvää, ja välillä on tuntunut, että kaveri tekee jokaisesta. Hyvä alivoima takasi meille voiton, ja (Ryan) Zapolski oli tietenkin aivan loistava maalissa.

Voitto oli valua Jokereiden käsistä

Avauserän maalit näyttivät kantavan Jokereita pitkälle, kun joukkue taisteli Zapolskin edessä urhoollisesti. Lopulta Jugran kova paine kuitenkin palkittiin viisi minuuttia ennen summeria, kun joukkue iski pelin tasoihin paluukiekosta.

– Emme oikein päässeet pitämään kiekkoa, ja kun pääsimme, olimme huolimattomia. Ehkä siksi tulikin jäähyjä. Ehkä mekin olisimme ansainneet pari ylivoimamahdollisuutta, mutta aika usein vieraspeleissä niitä tulee meille enemmän. On sitä kyllä painotettu, että saisimme tämän asian tasapainoon. Siinä on parannuskohde selvästi, Anttila kertoi.

Pudotuspelipaikastaan kynsin ja hampain tappeleva Jokerit ei kuitenkaan antautunut, vaan pystyi vielä käynnistämään hyökkäyspelinsä pitkän puolustustaiston jälkeen. Kolme minuuttia ennen loppua ilmeet helsinkiläisleirissä muuttuivat, kun Anttila pääsi iskemään paluukiekon sisään ja Jokerit takaisin johtoon.

Jugra ei enää lopussa pystynyt virittämään kunnon kiriä, kun se otti jäähyn pari minuuttia ennen loppua. Täten Jokerit onnistui nappamaan täyden pistepotin mukaansa.

– Pääsimme ensin Masin (Marjamäki) kanssa 2–1-hyökkäykseen. Ei saatu siitä vielä, mutta saimme pidettyä paineen, jonka jälkeen Topi (Jaakola) pääsi ampumaan. Hieno peli jo siihen, sekin laukaus olisi voinut jo mennä. Kiekko taisi osua (Petteri) Wirtasta jalkaan, jonka jälkeen mulla oli helppo työ laittaa sisään. Hieno tunne onnistua tärkeässä paikassa, jokerihyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle