Jokereiden päätöserän ryhtiliike tuotti pisteen

KHL / Raportti
Brian O`Neill iski kauden avausosumansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi Vitjaz Podolskia vastaan kaksijakoisen ottelun. Hyvän alun jälkeen isäntien paketti hajosi täysin ja vieraat painelivat johtoon. Päätöserässä helsinkiläiset nousivat vielä mukaan taisteluun ja kahden maalin takaa rinnalle. Lopulta venäläisvieraat veivät kamppailun voittomaalikilpailussa. Lisähuolta Jokereille aiheutti kapteeni Peter Reginin loukkaantuminen.

Jokerit lähti tiistain kamppailuun hyvällä liikkeellä ja painoi pelin Vitjazin päätyyn. Helsinkiläiset loivat useita maalipaikkoja ja lopulta huimassa vireessä oleva Jesse Joensuu kilautti ylänurkkaan. Vähitellen ottelun hallinta kuitenkin tasoittui ja Vitjaz pääsi peliin mukaan. Erätauolle mentiinkin tasatilanteessa 1-1.

Helsinkiläisten kannalta huolestuttavin tilanne nähtiin erän lopussa, kun ykkössentteri Peter Regin kaatui maalin edessä. Hänen päänsä osui vieraiden maalivahdin Harri Säterin mailaan ja sen jälkeen Vitjazin pakin luistin viilsi hänen kasvojaan. Regin joutui jättämään ottelun kesken, eikä jokerileirillä ollut hänen tilastaan tarkempaa tietoa kamppailun päätyttyä.

Toisessa erässä vieraat ottivat kamppailun täysin haltuunsa. Isäntien peli sekosi täysin ja Vitjaz latoikin ansaitusti pari maalia.

Päätöserään Jokerit kuitenkin kokosi rivinsä ja vei kamppailua. Isännät painoivat pelin tasoihin ja olivat varsin lähellä voittoakin, mutta lopulta ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan ulkopuolelta. Rangaistuslaukauksissa Vitjazin kaksi ensimmäistä ampujaa onnistuvat ja Jokereiden yritykset eivät tuottaneet tulosta, joten kaksi pistettä matkasivat Venäjälle.

− Olen iloinen ottelun kulusta. Pelasimme hyvin kaksi erää. Kolmannessa emme enää riittäneet, kun vastustaja tuli lujaa ja tasoitti. Olen silti tyytyväinen, kun saimme kaksi pistettä, kertasi Vitjazin päävalmentaja Valeri Belov.

− Ei tullut voitto helposti, mutta näin me näitä raavimme. Päätöserässä vähän turhaan passivoiduimme, mutta toisaalta olipahan enemmän ukkoja minun edessäni. Hyvä näin, näki puolestaan vieraiden maalivahti Säteri.

Jokereiden leirissä eniten päätä raavitutti tason valtava heittely pelin sisällä.

− Avauserä oli OK, vähän jopa olimme niskan päällä. Toinen oli katastrofi, olimme aivan koomassa. Ansaitusti olimme tappiolla sen jälkeen. Kolmannessa tulimme kuitenkin vielä täysillä, teimme töitä ja sydän oli mukana. Saimme tasoitettua ja oli saumat jopa voittoon, jokeriluotsi Jukka Jalonen mietti.

− Tason ailahtelu mietityttää. Mentaalipuolen juttuhan se on: ei voi olla hapoilla toisessa erässä, jos kerran jaksaa painaa kolmannessakin vielä.

O'Neill onnistui viimein

Jokereiden tehot ovat levänneet pitkälti ykköskentän harteilla. Kapteeni Reginin loukkaantumisen jälkeen lisävastuuta annettiin Brian O'Neillille, jonka alkukausi on ollut todella vaikea. Isoon rooliin hankittu hyökkääjä on ollut tehoton ja hänen pelinsä on näyttänyt tuskaiselta.

Tiistaina O'Neill viimein onnistui ja hänen nimiinsä merkittiin kaksi osumaa. Muuttunut kokoonpano aiheutti omat haasteensa, mutta joukkuekaverin onnistuminen lämmitti mieltä tappiosta huolimatta.

− Eihän kentän muuttuminen helppo tilanne ole. O'Neill tuli kuitenkin hyvin siihen mukaan ja saimme paikkoja voittamiseenkin, mietti Sakari Salminen.

− Erittäin tärkeää, että O'Neill onnistui. Hänessä on paljon potentiaalia. Itselläkin joskus ollut tuskaista, ja tiedän mitä se on. Näkee kyllä, että sieltä tulee maaleja, kunhan hänellä alkaa onnistua.

Surkea toinen erä ei Salmista hymyilyttänyt.

− Ensimmäinen erä oli hyvä, toinen erittäin huono ja kolmannessa noustiin taisteluun mukaan ja tapeltiin voitostakin. Oli vielä saumat ja paikat viedä täysi pistepotti, laituri huokasi.

− Toinen erä meni täysin väärään suuntaan kaikilla. Jokainen kenttä kävi vuorollaan munaamassa.