TsSKA pomputti Jokerit lomalle

KHL / Raportti
TsSKA vei pudotuspelisarjan otteluvoitoin 4-2.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden kausi päättyi lauantaina, kun TsSKA voitti lukemin 3-4. Jokereilla oli paikkansa viedä sarja seitsemänteen otteluun, mutta hyvin puolustanut vierasjoukkue sai iskettyä pari hieman onnekastakin maalia, ja piti etenkin ottelun loppupuolella Jokerit pois paikoilta.

Ottelun alku oli tiukkaa puolustusta molemmilta, mutta hallinta oli selvästi TsSKA:lla. Joukkue aloitti myös maalinteon Andrei Kuzmenkon osumalla.

Jokereiden illan paras hetki oli avauserän lopussa. Joukkue painoi muutaman kerran pelin kohti vieraspäätyä ja myös tulosta tuli, kun Tommi Huhtala ja Eeli Tolvanen iskivät alle minuutin välein isännät johtoon.

TsSKA reagoi Jokereiden johtoasemaan erätauolla, kun erinomaista pudotuspelikevättä pelannut Ilja Sorokin otettiin vaihtoon. Vieraat saivat lisäherätystä myös onnistumisesta, kun kiekko pomppasi heti erän alussa Jokereiden maaliin Oliver Lauridsenin luistimesta.

Jokerit kuitenkin kuittasi nopeasti pystyhyökkäyksellä, kun John Norman sai luutia takanurkalta tyhjään rysään. Erä oli kuitenkin vieraiden, kun TsSKA iski erän puolivälin tienoilla kahdesti ja paineli 4-3-johtoon. Molemmat osumat menivät sisään muutettuaan suuntaa jokeripelaajasta.

Kolmannessa erässä TsSKA piti Jokerit pois maalipaikoilta. Isännillä oli suuria vaikeuksia saada laukauksia erinomaisesti puolustanutta venäläisjoukkuetta vastaan. Maaleja ei enää nähty, joten vieraat veivät ottelun loppulukemin 3-4 ja samalla ottelusarjan 4-2.

- Tämä oli vaikea ottelu. Olimme tietoisia, että vastaan tulee kurinalainen ja vahva joukkue. Olen tyytyväinen siihen kokemukseen, mitä tästä saimme. Se valmistaa meitä seuraavaan ottelusarjaan, pohti TsSKA-luotsi Igor Nikitin.

Jalonen myönsi vastustajan paremmuuden

Helsinkiläisten sankari parissa voittopelissä oli Karri Rämö, joka kuitenkin joutui jäämään pois lauantain kamppailusta loukkaantumisen vuoksi. Ryan Zapolski ei pystynyt samalla tavalla kantamaan seuraa kuin Rämö, mutta lopulta joukkueiden välisestä paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Jokereille ottelusarjan alku oli hankala, kun ensimmäinen peli meni täysin ohi ja toisestakin tuli tappio. Joukkue kuitenkin pystyi lopulta haastamaan TsSKA:n kunnolla, eikä voitto lauantainakaan ollut hirveän kaukana. TsSKA:n loistava puolustuspelaaminen takasi moskovalaisseuralle ansaitun matkan konferenssin finaaleihin.

- TsSKA on laadukas joukkue, jossa on loistavia pelaajia ja erinomainen valmennus. Varmasti parempi meni jatkoon, sitä on turha tässä selitellä. Parasta pistimme pöytään, jos nyt ei sitä ensimmäistä ottelua lasketa, Jokereiden valmentaja Jukka Jalonen kertoi.

- Tänään meillä oli isoja ongelmia aloitusympyrässä. Siitä tuli kaksi omiin ja jouduimme tappioiden jälkeen puolustamaan. Se aiheutti ongelma ja vaikutti pelin virtaukseen.