Kaksi hylkäystä, mutta kolmas tarkistus toden sanoi – TsSKA lähetti Jokerit hiihtolomalle

KHL / Raportti
TsSKA juhli jälleen jatkoajalla - Jokereiden kausi päättyi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden kausi päättyi historiallisen aikaisin, jo helmikuun lopussa, kun Moskovan TsSKA marssi puolivälieräsarjasta jatkoon otteluvoiton 4-0. Tunnollisesti puolustanut Jokerit jaksoi jälleen raataa ja puolustaa jatkoajalle saakka, mutta ei voinut lopulta vahvemmalleen mitään.

Maanantain ottelu noudatti ottelusarjassa tutuksi tullutta kaavaa: Jokerit oli näennäisesti ottelussa mukana, mutta helsinkiläisjoukkue ei lopulta pystynyt haastamaan runkosarjavoittajaa maalivahtipeliä lukuun ottamatta.

Kokonaisuutena moskovalaisryhmä teki ottelusarjassa vain sen, mikä voittoon lopulta vaadittiin. Jokereiden pelitapa oli tutkittu tarkasti, joten TsSKA pystyi jopa säätelemään ja säästelemään omaa peliään. Jokerit antoi varmasti kaikkensa, mutta moskovalaisjoukkueelta jäi myös varastoon.

Maanantain ottelussa TsSKA jatkoi jälleen tutulla linjalla myös pelillisesti, sillä moskovalaisjoukkue pimensi Peter Reginin johtaman Jokereiden ykkösketjun edellisten otteluiden tapaan. Jo runkosarjassa Jokereiden hyökkäys oli pitkälti Reginin varassa, joten TsSKA iski oikeaan kohtaan.

Tunnollisen puolustamisen ja jokerivahti Ryan Zapolskin huippupelin ansiosta neljäs ottelu oli maaliton aina ensimmäiseen jatkoerään saakka. Ottelun erikoisuutena TsSKA:lta hylättiin varsinaisella peliajalla peräti kaksi maalia videotarkastuksien jälkeen. Myös voittomaalia tutkittiin videolta.

Kolmatta kertaa vieraiden maalia ei kuitenkaan enää hylätty, vaan Geoff Plattin sitkeä taistelu palkittiin voittomaalilla. Suomalaisyleisölle tuttu hyökkääjä vapautti maalillaan TsSKA:n piinasta ja lähetti Jokerit Lapin keväthangille.

- Nyt on tyhjä ja pettynyt olo. Kova taistelu ja kaikki oli pelissä, mutta eväät eivät riittäneet enempään. TsSKA oli vahvempi ratkaisuhetkillä. Meillä on vielä pieni ero KHL:n kärkeen nähden. Jokainen laittoi itsensä täysillä likoon, enempää ei voi vaatia, Jukka Jalonen kommentoi Viasatin haastattelussa heti ottelun ratkettua.

- Me teimme kaikkemme tässä sarjassa. Vastustaja puolusti erittäin hyvin, mutta pystyimme haastamaan tasaväkisesti jokaisessa ottelussa. Emme vain onnistuneet tekemään maaleja, siitä se jäi kiinni, Regin puolestaan kertoi.

Tarkan puolustuspelin juhlaa

TsSKA aloitti ottelun räväkästi ja hallitsi ottelua mielin määrin avauserän loppupuolelle saakka. Jokerit sai erän lopulla hieman otetta muutaman nopean vastaiskunsa myötä. Erä päättyi kuitenkin maalittomana, kun Jokerit ei onnistunut erän lopun ylivoimallaan.

- Ihan hyvin pystyimme puolustamaan keskustan, ja TsSKA ei päässyt sen takia maalipaikoille. Vastaavasti meidän täytyy saada lisää voimaa hyökkäyspään kaksinkamppailuihin, jokeripuolustaja Juho Rautanen kertoi Viasatin haastattelussa avauserän jälkeen.

Jokereiden ylivoimapeli jatkui toisen erän alussa, ja pitkän pyörityksen jälkeen Mika Niemi pääsi maalin edessä avopaikkaan, mutta Ilja Sorokin esti tärkeän avausmaalin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin lopulta toisen erän alkupuoliskolla, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen, sillä Aleksandr Popov potkaisi kiekon maaliin. Hylättyä osumaa edelsi Zalposkin huipputorjunta.

- Tämä on fyysisesti erittäin raskas ottelu. Lisäksi molemmat joukkueet ovat taktisesti erinomaisia. Kumpikaan joukkue ei pysty luomaan maalipaikkoja, sillä maalin edessä ei ole tilaa. Yksi maali ratkaisee tämän ottelun, ratkaisumaalin tekijä Platt ennakoi toisella erätauolla.

Platt iski ratkaisun

Kolmannen erän alussa ottelusarja näytti lopulta ratkeavan, kun Platt iski kiekon maaliin. Jokereiden valmennusjohto oli kuitenkin tilanteessa hereillä ja haastoi ratkaisun - ja tällä kertaa se kannatti. Pitkän tarkastelun jälkeen maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

Kolmannessa erässä vierasjoukkue lisäsi jälleen painetta, mutta hallinta ei siirtynyt tulostaululle saakka. Näin ollen ratkaisua haettiin jatkoajalta, kuten kahdessa edellisessäkin ottelussa.

- Meidän pitää puolustaa paremmin kuin edellisten otteluiden jatkoajalla. He yrittävät pelata pitkiä hyökkäyksiä, ja niitä emme saa antaa. Meidän on oltava aktiivisia, jokerihyökkääjä Antti Pihlström vaati joukkueeltaan Viasatin haastattelussa ennen jatkoajan alkua.

Jatkoajalla TsSKA jatkoi kärsivällistä painostustaan. Jokerit sai jatkoerän puolivälin jälkeen muutaman hyvän vastaiskun, mutta muuten jatkoerä sujui vieraiden komennossa. Vierasjoukkue ampui ottelussa peräti 88 kertaa.

Lopulta ratkaisukaava oli edellisistä otteluista tuttu: TsSKA pyöritti pitkään Jokereiden päädyssä, ja lopulta kiekko survottiin väkisin narripaitojen maaliin. Voittomaalin väänsi ansaitusti Platt, joka raatoi läpi koko ottelun molemmissa päissä kaukaloa.

- Tämä ottelusarja oli erittäin tasainen. Tuntuu hieman epäreilulta, että hävisimme suoraan 4-0. Kolme peliä päättyi jatkoajalla ja ensimmäinenkin ottelu oli maalin peli. Olisimme ansainneet enemmän, Regin summasi tuntojaan ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle